Την ώρα που όλος ο κόσμος πανηγύριζε την επιτυχία της επιχείρησης διάσωσης των 12 νεαρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους, οι διασώστες που είχαν μπει μέσα στο σπήλαιο για να τους βγάλουν παραλίγο να μην τα καταφέρουν

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση δήλωσαν στο ABC News πως μετά την απομάκρυνση των τελευταίων 4 παιδιών και του προπονητή τους από τη σπηλιά, τα μέλη της ομάδας διάσωσης που ήταν ακόμη στο εσωτερικό, παρατήρησαν πως τα νερά άρχιζαν απότομα να αυξάνονται.

thai-navy-seal

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κύρια αντλία που απομάκρυνε τα νερά από τους θαλάμους των σπηλαίων έσπασε λίγο μετά την απομάκρυνση των τελευταίων παιδιών, αφήνοντας στους δύτες διάσωσης, τις ομάδες υποστήριξης και τους γιατρούς, ελάχιστο χρόνο για να βγουν από τις σπηλιές προτού και οι τρεις θάλαμοι γεμίσουν με νερό.

Δεκάδες στρατιωτικά μέλη και πολίτες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή προτού πλημμυρίσει, αφήνοντας πίσω εκατοντάδες φιάλες οξυγόνου που ανήκαν στο ταϊλανδέζικο ναυτικό και άλλο εξοπλισμό που είχε δωρίσει ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

thailand-rescue

Η σελίδα στο Facebook του ναυτικού της χώρας επιβεβαίωσε πως στις 9.30 μ.μ. τοπική ώρα, τέσσερα από τα μέλη τους που συμμετείχαν στη διάσωση των αγοριών, κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια.

Τουλάχιστον 19 δύτες εμπλέκονταν στην επιχείρηση διάσωσης προκειμένου να βγάλουν με ασφάλεια τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους, τερματίζοντας μια τριήμερη επιχείρηση διάσωσης.

thai-soldiers