Στιγμές που κόβουν την ανάσα στην κυριολεξία και ένα υπερθέαμα που δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσεις κάθε μέρα πρόσφεραν σε όσους πραγματικά κατέκλυσαν την Πλατεία Σολωμού και το Ηρώο των Πεσόντων, οι Έλληνες “κουρσάρους” των αιθέρων. Μέσα από τις πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών από ακριτικές περιοχές, αλλά και από ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους T-6A Texan II ήρθαν να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά πως οι ουρανοί είναι δικοί τους.
Η επίδειξη, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας με το Δήμο Ζακύνθου, και έγινε από τις ομάδες Τ-6 «Δαίδαλος» της 120 ΠΜ Μεσσηνίας και DEMO F-16 «ΖΕΥΣ» ΠΜ Κρήτης, ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και με ένα διάλλειμα για τεχνικούς λόγους ολοκληρώθηκε στις 4 το απόγευμα της Κυριακής.

Με το κεφάλι καρφωμένο προς τα πάνω και με επιφωνήματα εντυπωσιασμού να βγαίνουν συνέχεια από το στόμα, έμεινε ο κόσμος που συνέρρευσε, για να παρακολουθήσει τους εκπληκτικούς ελιγμούς που έκαναν οι αεροπόροι, στο πλαίσιο εναέριων ακροβατικών επιδείξεων της ομάδας Δαίδαλος, της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος. Οι πιστοί του θεάματος που εντυπωσιάστηκαν από τις μανούβρες και τους ελιγμούς των πιλότων, έσπευσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την παραπάνω επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας και να χειροκροτήσουν τους μαχητές του Αιγαίου και όχι μόνο, με την ευκαιρία της εορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, που είναι Προστάτες της.

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο στη Ζάκυνθο και σκοπό είχε την διάδοση και την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην Ελληνική κοινωνία και την ανύψωση του ηθικού των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα, προβάλλει το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στο ευρύ κοινό. Η ομάδα που πραγματοποίησε την πτήση ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και να ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην πόλη μας, ενώ ο πιλότος μέσα από τον ασύρματο αφιέρωσε την διοργάνωση στους παριστάμενους.

Πηγή:imerazante.gr