Διάκριση για το Γυμνάσιο-Λύκειο Σκριπερού αποτελεί το γεγονός ότι έχει επιλεγεί να συμμετέχει σε δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ για τα προσεχή δύο χρόνια. Στο »MARE» (Μath road around Europe) ως διοργανωτής και στο »GREEN SCHOOLS» ως συνεργάτης.

Τα προγράμματα αυτά αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να ταξιδέψουν και να συνεργαστούν με παιδιά από άλλες χώρες, εμπειρία ανεκτίμητης αξίας. Στο »MARE» συμμετέχουν η Ιταλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και φυσικά η χώρα μας ενώ στο »GREEN SCHOOLS» η Ιταλία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η Fyrom, η Πολωνία και η Ελλάδα.

Το Γυμνάσιο-Λύκειο Σκριπερού είναι το μοναδικό σχολείο στο νησί που συμμετέχει και διοργανώνει δύο προγράμματα. Να σημειωθεί ότι από τα σχολεία της χώρας που συμμετέχουν σε προγράμματα, μόνο το 9% είναι οργανωτές. Η χαρά είναι μεγάλη όσο και η ευθύνη.

SKRIPERO-SXOLEIO-2

Οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων είναι η Άρτεμις Δουκάκη (Διευθύντρια του σχολείου) και οι εκπαιδευτικοί Χριστίνα Ηλιούδη και Κωνσταντίνος Κωστάλης. Οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν προ ολίγων ημερών στη πόλη Vedano της Ιταλίας για την πρώτη συνάντηση των χωρών.

Στην επίσημη έναρξη των εργασιών του προγράμματος, παρευρέθηκαν οι τοπικές αρχές, συγκεκριμένα οι υπέυθυνοι των προγραμμάτων δέχθηκαν πολλά συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της περιφέρειας της Λομβαρδίας, Gunnar Vincenzi, την αντιδήμαρχο νεολαίας του Varese, Francesca Strazzi, την αντιδήμαρχο του Vedano, Marzia Baroffio και επίσης από τους συμβούλους, Giorgia Adamoli και Andrea Calò, ενώ ο δήμαρχος του Vedano, Cristiano Citterio, παρέθεσε τιμητικό δείπνο.