ΕΡΗΜΙΤΗ Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σινιές 24/8/2017

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την οργή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής προκάλεσε η εμφάνιση στον Ερημίτη, κατακαλόκαιρο, Ferry Boat ανοιχτού τύπου με γεωτρύπανο, όπου με την αγκυροβολία , τον όγκο και τους κάβους του από την ακτή, είχε αποκλείσει, χθες όλη μέρα, την πανέμορφη και με την μεγαλύτερη κίνηση παραλία του παράκτιου προστατευόμενου υγρότοπου Βρωμόλιμνη.Προφανώς, η όλη επιχείρηση έγινε κατόπιν εντολής των ιθυνόντων του ΤΑΙΠΕΔ, που σκανδαλωδώς διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία και διασπαθίζουν τα χρήματα του εξοντωτικά φορολογούμενου Έλληνα πολίτη σε αργομισθίες και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών και συγκεκριμένα της NCH Capital.
Το εγχείρημα απ’ ό,τι φάνηκε κατάληξε σε φιάσκο (γελοιοποιώντας ταυτόχρονα και τους εμπνευστές του) λόγω του δύσβατου της περιοχής και την μορφολογία της ακτογραμμής (μάλλον δεν τα έχουν σταθμίσει καλά τα πράγματα ) όσο και της καθολικής άρνησης των κατοίκων της περιοχής να τους παρέχουν την οποιαδήποτε εξυπηρέτηση.
Ρωτάμε τους χαρτογιακάδες και υψηλά αμειβόμενους κ.κ. εκπροσώπους, πόσο κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο αυτές οι επικοινωνιακές ενέργειες εντυπωσιασμού.
Στη συνείδηση του ελληνικού λαού, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, είναι χαραγμένη σαν έγκλημα, το οποίο η ασυλία που παρέχουν στο ΤΑΙΠΕΔ κυβέρνηση και δανειστές, δεν είναι ικανή να το παραγράψει.
Το Δ.Σ του συλλόγου Ερημίτη Πλους χαιρετίζει τη στάση των κατοίκων απέναντι στους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ και της NCH Capital, οι οποίοι έχουν ως πάγια τακτική να μην ανακοινώνουν την ιδιότητα και τον σκοπό της επίσκεψής τους. Αυτή τη φορά έγιναν αμέσως αντιληπτοί, με αποτέλεσμα να εισπράξουν την άρνηση των επαγγελματιών της περιοχής να τους εξυπηρετήσουν.
Είναι ξεκάθαρο ότι η τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα τους θεωρεί ανεπιθύμητους αποικιοκράτες, που έρχονται να εισβάλουν και να λεηλατήσουν το περιβάλλον και την οικονομία του τόπου και σαν τέτοιους θα τους αντιμετωπίζει.
Ας καταλάβουν ότι αυτή η “επένδυση” δεν θα προχωρήσει και το τωρινό εγχείρημα θα αποδειχθεί ιστορικά ότι επρόκειτο απλώς για μια τρύπα στο νερό της Βρωμόλιμνης.