Στα όρια τους έχουν φτάσει οι κάτοικοι της Λευκίμμης εξαιτίας της έντονης παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών της Λευκίμμης έχει αλλάξει άρδην λόγω της παρουσίας των ΜΑΤ και μάλιστα, δεν είναι λίγες πλέον οι καταγγελίες για συμπεριφορές από πλευράς αστυνομικών, που καταπατούν δημοκρατικά κατοχυρωμένα δικαιώματα πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κάποιων κατοίκων της Λευκίμμης, οι οποίοι καταγγέλλουν πως υποχρεώθηκαν σε υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης προκειμένου να τους επιτραπεί η διεύλευση μέσα από τα αστυνομικά μπλόκα, ώστε να κατευθυνθούν στα χωράφια τους.

«Κατέχω αγροτεμάχιο πλησίον του ΧΥΤΥ ν. Κέρκυρας στο οποίο διατηρώ καλλιέργειες, καθώς επίσης έχω τοποθετημένο έναν σκύλο. Λόγοι για τους οποίους χρήζει να μεταβαίνω σχεδόν καθημερινά σε αυτά» αναφέρεται στην εν λόγω υπεύθυνη δήλωση.

YPEY8YNH-DHLOSH-LEYKIMMH

Στην αντίπερα όχθη, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ουδέποτε ζητήθηκε από κάτοικο της Λευκίμμης να υπογράψει μια τέτοιου είδους υπεύθυνη δήλωση προκειμένου να έχει ελεύθερη πρόσβαση προς την ιδιοκτησία του.

«Ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσέλθει σ’ ένα Αστυνομικό Τμήμα και να ζητήσει την επικύρωση του γνησίου της υπογραφής σε μια υπεύθυνη δήλωση, την οποία προφανώς κι έχει συντάξει ο ίδιος νωρίτερα χωρίς την παραμικρή συμμετοχή του αστυνομικού…»