Επιστολή προς το Α.Τ. Παλαιοκαστρίτας -με κοινοποίηση στο Υπουργείο Τουρισμού, την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και την AOCTA- απέστειλε το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Κέρκυρας, με θέμα τις παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ. σε τρία ξενοδοχεία σε Μπαρμπάτι και Νησάκι.

Επί της ουσίας οι επαγγελματίες οδηγοί τουριστικών λεωφορείων ζητούν από τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία να ανεβοκατεβάζουν τον κόσμο με Mini Bus προκειμένου να μην αναγκάζονται τα λεωφορεία αφενός να παρανομούν αφετέρου να μπαίνουν στο ρίσκο πρόκλησης σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Την εν λόγω επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Κατσαρός και ο Γραμματέας, Σ. Κονισπολιάτης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Επί σειρά ετών αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα, το οποίο ενέχει μάλιστα μεγάλο κίνδυνο ακόμα και θανατηφόρου ατυχήματος στα ξενοδοχεία Παντοκράτορας (Μπαρμπάτη), Sunshine (Νησάκι) και Nissaki Beach (Νησάκι). Συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο Παντοκράτορας, όταν το λεωφορείο βρίσκεται στο κεντρικό δρόμο και ετοιμάζεται να στρίψει να μπει στο δρόμο του ξενοδοχείου (και αντίστοιχα την στιγμή που βγαίνει από τον ίδιο παράδρομο), κλείνει αναγκαστικά και τα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας, λόγω του μεγάλου μήκους του (12 μέτρα) και μάλιστα επάνω στην στροφή, χωρίς ορατότητα. Πολλές φορές έχουμε γλιτώσει ατύχημα στο παρά πέντε γιατί στον δρόμο αυτόν κινούνται βαρέα οχήματα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να φρενάρουμε. Ο δε δρόμος που οδηγεί προς το ξενοδοχείο έχει μεγάλη ανηφόρα με απότομη κλίση και πολλές φορές, όταν βρέχει, ο δρόμος γλιστράει και κινδυνεύουμε να πέσουμε στην θάλασσα.

Στο ξενοδοχείο Sunshine, λεωφορείο ερχόμενο από το Νησάκι δεν χωράει να στρίψει για να μπει στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να πρέπει να πάει 200 μέτρα πιο κάτω, πάνω στην στροφή και να κάνει ελιγμούς μπρος πίσω, έξω από καταστήματα με παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πεζούς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ακριβώς το ίδιο γίνεται και όταν φεύγει το λεωφορείο από το ξενοδοχείο και πηγαίνει προς Κασσιόπη.

Ίδια περίπτωση αποτελεί και το Nissaki Beach. Έχουμε ζητήσει βοήθεια από τα ξενοδοχεία, ώστε να ανεβοκατεβάζουν τον κόσμο με mini bus αλλά αυτό μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν.

Επειδή δε θέλουμε κάποια στιγμή να συμβεί κάτι μοιραίο, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και επιθυμούμε να μεταβείτε στα συγκεκριμένα σημεία και να διαπιστώσετε τι ακριβώς ισχύει εκεί. Ζητάμε γραπτή απάντηση από εσάς, εάν η Αστυνομία συμφωνεί στο να παρανομούν οι συνάδελφοι καθημερινά, με φόβο τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και τους ανυποψίαστους τουρίστες που μεταφέρουν».