Την καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται αλλά και το νέο συλλαλητήριο του Σαββάτου  ανακοίνωσε μετά και την χθεσινή συνέλευση του τo Κίνημα Λευκίμμης ενάντια στον ΧΥΤΑ και ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Αλεύχιμον».

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

To Κίνημα Λευκίμμης ενάντια στον ΧΥΤΑ και ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Αλεύχιμον» για ακόμα μια φορά καταδικάζουμε κάθε βίαιη πράξη απ’ όπου κι αν προέρχεται και ειδικότερα όταν αυτή βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Την προηγούμενη Κυριακή 8 Ιουλίου  ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Αλεύχιμον» και τo Κίνημα Λευκίμμης διοργάνωσαν ένα μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο και μια ώρα αργότερα, μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, ακολούθησαν συγκρούσεις και βιαιότητες. Τις βίαιες αυτές πράξεις που έγιναν σε διάφορα σημεία της Λευκίμμης καθώς και στο Α.Τ. Λευκίμμης τις καταδικάζουμε και για άλλη μια φορά ζητάμε την ψυχραιμία του κόσμου στις δύσκολες αυτές ώρες που ζει η Λευκίμμη.

Ο Σύλλογος και το Κίνημα περιφρούρησαν με επιτυχία το μεγαλειώδες σε όγκο συλλαλητήριο, ώστε αυτό να έχει ειρηνική κατάληξη. Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι επικεφαλείς της Αστυνομίας που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου. Όσα έκτροπα έγιναν, αυτά συνέβησαν μετά το πέρας του συλλαλητηρίου.

Ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Αλεύχιμον» και το Κίνημα Λευκίμμης διοργανώνει νέο συλλαλητήριο και για ακόμη μια φορά θα το περιφρουρήσουμε, ώστε και αυτό να έχει ειρηνικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να ζητήσουμε από την αστυνομία και την πολιτεία να επανεξετάσει το θέμα του κλεισίματος του περιφερειακού Λευκίμμης και της παρουσίας μονάδων ΜΑΤ, γεγονός που δεν ωφελεί πουθενά και πληγώνει τόσο ηθικά όσο και οικονομικά τους κάτοικους της Λευκίμμης. Η παρουσία των μονάδων ΜΑΤ δημιουργεί προκλήσεις απέναντι στους κατοίκους της Λευκίμμης με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά τους που εμείς σαν Κίνημα δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Ο χώρος του ΧΥΤΑ βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από τον περιφερειακό της Λευκίμμης και, κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί τα ΜΑΤ βρίσκονται εκεί και όχι στον χώρο του ΧΥΤΑ.

 

 

Λευκίμμη, 12-07-2018

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ»             ΚΙΝΗΜΑ ΛΕΥΚΙΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ