Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα Σάββατο ο 11χρονος Αμίρ, μία ημέρα μετά από την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του στη Δάφνη.

Ο κ. Τσίπρας χάρισε συμβολικά στον 11χρονο μία ελληνική σημαία.

«Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον 11χρονο και τη μητέρα του.

«Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές και τις αξίες μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο 11χρονος Αφγανός, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του.

Χθες Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον 11χρονο και τη μητέρα του εκφράζοντάς τους τη συμπαράστασή του, μετά από την επίθεση με πέτρες στο σπίτι τους.

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».

Τόνισε επίσης ότι ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή.

Την οικογένεια του Αμίρ επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

πηγή: www.naftemporiki.gr