Την απόφαση να σταματήσουν την απεργία τους στις 6 το πρωί της Κυριακής πήραν το μεσημέρι του Σαββάτου οι Ναυτεργάτες της Κέρκυρας.

Μετά την πολύωρη Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, τα μέλη του Σωματείου Ναυτεργατών του νησιού αποφάσισαν να δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να υλοποιηθούν οι όποιες δεσμεύσεις βγήκαν από επίσημα χείλη για ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με την απόφαση των ναυτεργατών, κρίσιμη μέρα θα είναι η επόμενη Πέμπτη, καθώς αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί η απαιτούμενη λύση, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και οι ναυτεργάτες θα κατέβουν σε απεργία διαρκείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εκφράστηκαν δύο τάσεις εντός των κόλπων του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας. Η μία ήταν εκείνη, η οποία επιθυμούσε τη διατήρηση της σκληρής στάσης και της συνέχισης -με νέες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες- των κινητοποιήσεων μέχρις ότου ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα τους και η άλλη, αυτή που τελικά επικράτησε, η οποία προέταξε την κοινή λογική, να δοθεί δηλαδή μια συγκεκριμένη πίστωση χρόνου στο Υπουργείο και να διακοπούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, σε ένδειξη διαλλακτικότητας και καλής θέλησης.