Η Vacasa θέλει να γίνει το αντίπαλον δέος της Airbnb

Ένας όμιλος private equity θέλει να δημιουργήσει έναν ισχυρό αντίπαλο για την Airbnb. Και επέλεξε την online εταιρεία ενοικίασης καταλυμάτων Vacasa, επενδύοντας 104 εκατ. δολάρια.

Η start-up με έδρα το Πόρτλαντ του Όρεγκον ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση από τις Riverwood CapitalLevel EquityNewSpring Capital και άλλα funds. Η επένδυση σχεδόν διπλασίασε την αξία της εταιρείας από τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τη συμφωνία. Η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει την αποτίμηση.

Οι επενδυτές ήταν πρόθυμοι να βάλουν τα χρήματά τους σε μια επιχείρηση που μπορεί να γίνει ισχυρός ανταγωνιστής της Airbnb και, ίσως μία μέρα, στόχος εξαγοράς. Η Airbnb, η Expedia και η Priceline Group τον τελευταίο χρόνο εξαγοράζουν πολλές start-up ενοικίασης σπιτιών.

Οι ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών είναι ένας βασικός τομέας ανάπτυξης για την τουριστική βιομηχανία. Οι εταιρείες στοχεύουν σε πλούσιους πελάτες για να αυξήσουν τα έσοδά τους. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Airbnb εξαγόρασε τη Luxury Retreats, που προσφέρει εργαλεία ανάλογα με εκείνα της Vacasa για τη διαχείριση ακινήτων εξ αποστάσεως.

Η ιστοσελίδα της Vacasa επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων να ενοικιάζουν και να προωθούν τα ακίνητά τους, και τους φέρνει σε επαφή με υπηρεσίες συντήρησης και καθαρισμού. Ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κρατήσεις για τα ακίνητα αυτά μέσα από την ιστοσελίδα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχε αναζητήσει επενδυτές. Στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης πέρυσι, η Vacasa εξασφάλισε 40 εκατ. δολάρια. Η εταιρία έχει απλωθεί χαμηλόφωνα σε ολόκληρες τις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, και το μικρότερο μέγεθός της τη βοηθά να αποφεύγει τον κανονιστικό έλεγχο που βαραίνει την Airbnb.

πηγή