Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της μελέτης-έρευνας της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΙΝ σχετικά με τις υδρογεωλογικές συνθήκες στην περιοχή των ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Η παρουσίαση αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 12:00, το γεγονός ωστόσο, ότι ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, θα δώσει το «παρών» στις 11:30 στο Α’ Νεκροταφείο στην κηδεία του 19χρονου Χρήστου Σούτα, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, υποχρέωσε την Π.Ι.Ν. να μεταθέσει την παρουσίαση της μελέτης μια ώρα αργότερα.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς τον Δήμαρχο Κέρκυρας, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Αστικού Πρασίνου, τον Αντιδήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Δημοτικούς Συμβούλους Νότιας Κέρκυρας, Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων, την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κέρκυρας, τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΕ Κέρκυρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Επιτροπή Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι βροντερό «παρών» αναμένεται να δώσουν, έξω από την έδρα της Π.Ι.Ν., οι κάτοικοι της Λευκίμμης και τα μέλη του Συλλόγου «Αλεύχιμον», όπως αποφάσισαν στην πρόσφατη Λαϊκή Συνέλευση, που πραγματοποίησαν.