Το όπλο συνδέεται με την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», και ταυτοποιήθηκε ως το καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο παλαιότερες ένοπλες επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και στις βολές κατά της πρεσβείας του Μεξικού.

H οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρίσκεται, σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής εξέτασης, πίσω από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Το όπλο ταυτοποιήθηκε ως το καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο παλαιότερες ένοπλες επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, φέτος τον Ιανουάριο και την περίοδο των ευρωεκλογών του 2014, αλλά και στις βολές κατά της πρεσβείας του Μεξικού, στα τέλη Ιουλίου του 2016.

Στην ίδια οργάνωση χρεώνεται επίσης η επίθεση με χειροβομβίδα έξω από τη γαλλική πρεσβεία, τον περσινό Νοέμβριο, που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού φρουρού.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν μάλιστα το χθεσινοβραδινό χτύπημα να συνδέεται με τη σύλληψη του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου – που συνελήφθη στα τέλη Οκτωβρίου ως υπεύθυνος για την αποστολή τρομο-δεμάτων – λόγω των ομοιοτήτων με το χτύπημα του Ιανουαρίου, που είχε ακολουθήσει τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πηγή:skai.gr