Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
10.9 C
Corfu

Έκθεση Χειροποίητων Βιβλίων “Διά χειρός Αλέκου Φασιανού”

Διαβάστε ακόμα

 

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

 

Η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας καλωσορίζει το μεγάλο Κερκυραίο ζωγράφο Αλέκο Φασιανό.

-41- χειροποίητα, συλλεκτικά βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού (λιθογραφίες, χαλκογραφίες, μεικτές τεχνικές και κολάζ) από τις συλλογές της “Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου – Ι.Π. Μεσολογγίου”, φιλοξενούνται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα.

Βιβλία που εικονογραφήθηκαν την περίοδο 1973 – 2013 και τα οποία κοσμούνται με πάνω από -200- χειροποίητα έργα του Αλέκου Φασιανού, μεταξύ των οποίων και -7- σπάνιες μονογραφίες του καλλιτέχνη.

Αφηγηματικές εικονογραφήσεις που ξεκινούν από την αρχαία ελληνική γραμματεία (Θεόκριτος, Σαπφώ, Αλκαίος, Αριστοφάνης, Όμηρος), περνούν από τον Δ. Σολωμό και φθάνουν μέχρι τους πιο σύγχρονους λογοτέχνες, τον Κ. Καβαφη, τον Κ. Παλαμά, τον Ντ. Χριστιανόπουλο, τον Κ. Ταχτσή, τον Μ. Σαχτούρη, τον Ν. Καρούζο, τον Γ. Ρίτσο αλλά και Γάλλους όπως οι Louis Aragon, Alain Jouffroy, Jean-Michel Maulpoix αλλά και του διασημότερου Γάλλου εκδότη ποιητικών συλλογών, Pierre Seghers.

 

Όπως αναφέρει η Επιμελήτρια της έκθεσης – Ιστορικός Τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, “μέσα από τα εκθέματα δίδεται η δυνατότητα στον θεατή να εξοικειωθεί με την εφαρμοσμένη τέχνη των βιβλιοφιλικών εκδόσεων, αλλά και να θαυμάσει την -40-ετών διαχρονική δημιουργία του καλλιτέχνη. Η εκφραστική δύναμη, η ονειρική ατμόσφαιρα, η ποιητική γραφή των δισδιάστατων εικόνων του Φασιανού αναδεικνύουν τον ηρωισμό, τον ερωτισμό και τα πάθη στις απεικονίσεις με τις ανθρώπινες φιγούρες και ενεργοποιούν το φαντασιακό κόσμο του θεατή, σε τόπους μη ορισμένους αλλά συμβολικά καθορισμένους.”

 

H Έκθεση Χειροποίητων Βιβλίων “Διά χειρός Αλέκου Φασιανού” θα φιλοξενηθεί στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo. Γεγονός το οποίο επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πινακοθήκης Δ. Κέρκυρας, Λεωνίδας Παγκράτης “Είμαστε ευτυχείς που έχουμε την ευκαιρία να «ανοίξουμε» τις δράσεις της Πινακοθήκης και έξω από τους χώρους της, με μία τόσο σημαντική έκθεση και να φέρουμε την εικαστική τέχνη σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας.”

 

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου & ώρα 13:00 στο San Giacomo, παρουσία του Αλέκου Φασιανού.

Θα διαρκέσει έως την Παρασκευή  15 Δεκεμβρίου 2017 και θα είναι  ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 09:00 – 15:00 και τα σαββατοκύριακα 10:00 – 14:00.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Διοργάνωση:

Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Μοσχανδρέου

 

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών από το Ιόνιο Πέλαγος (φώτο,βίντεο)

Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img