Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
19.9 C
Corfu

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι για 24 ώρες

Διαβάστε ακόμα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής (26/11/2017) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα «χτυπήσει»:

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Την Κυριακή το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τη νύχτα πιθανόν στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως τη βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα το πρωί στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Μέχρι το βράδυ την ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά – η ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μέτρα) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Αυτή είναι η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή (26/11)

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα ανατολικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά στο Ιόνιο 6 στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τα απόγευμα στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται νέα κακοκαιρία

Για το νέο κύμα κακοκαιρίας είχε προειδοποιήσει και ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το πρωί της Δευτέρας (27/11), οι βροχές και οι πιθανές καταιγίδες θα επηρεάσουν και την περιοχή της Αττικής. Τα φαινόμενα θα είναι γενικευμένα σε ολόκληρο το νομό και όχι τοπικού χαρακτήρα. Η διάρκεια των βροχοπτώσεων δεν θα είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο αναμένεται να βρέξει αρκετά σε διάφορες περιοχές του νομού.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η κα Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Έριν Μπρόκοβιτς

Κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img