Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
18.9 C
Corfu

Έχασε ο Τσίπρας τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων παρά τις υποσχέσεις Μέρκελ

Διαβάστε ακόμα

Η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δεν μεταφέρεται τελικά στην Αθήνα, παρά τις υποσχέσεις Μέρκελ στον Τσίπρα για στήριξη της Ελλάδας στη σχετική ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Πρόκειται για προσωπική ήττα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς οι προσδοκίες για την ελληνική υποψηφιότητα είχαν φθάσει στα ύψη, ύστερα από δημοσίευμα του Spiegel που σημείωνε ότι υπήρχε συμφωνία ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα, για τη μεταφορά της έδρας του Οργανισμού στην Αθήνα.

Ο Οργανισμός μετά το Brexit, θα μεταφέρονταν εκτός Λονδίνου και 19 Ευρωπαϊκές χώρες,  είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να τον φιλοξενήσουν.

Τελικά το  Άμστερνταμ θα είναι η πόλη που επελέγη να φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα στη σχετική ψηφοφορία κατέλαβε μόλις την 7η θέση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι νικητής αναδείχθηκε τελικά με κλήρωση, καθώς στο τελικό γύρο Μιλάνο και Άμστερνταμ συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων (από 13 και ένα λευκό/άκυρο).

Αναλυτικότερα οι υποψήφιες πόλεις ήταν οι εξής: Αθήνα, ‘Αμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βόννη, Μπρατισλάβα, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Λιλ, Μιλάνο, Πόρτο, Σόφια, Στοκχόλμη, Μάλτα, Βιέννη, Βαρσοβία, Ζάγκρεμπ.

Πάντως η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικές δήλωνε ικανοποιημένη από την απήχηση που είχε η ελληνική πρόταση για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Παράλληλα οι  ίδιες πηγές χαρακτήρισαν «αξιοπρεπή» την έβδομη θέση που έλαβε τελικά η υποψηφιότητα της Αθήνας, ενώ σχολίασαν ότι εξ αρχής η στρατηγική της Ελλάδας στηρίχθηκε στην αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

Όπως αποκάλυψε και μέσω Twitter, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η Ελλάδα στο δεύτερο και τον τρίτο γύρο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στήριξε το Μιλάνο.

Πηγή:ependitislive.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η κα Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Έριν Μπρόκοβιτς

Κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img