Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
19.9 C
Corfu

ΑΝΙΟΝ|Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος της Κέρκυρας

Διαβάστε ακόμα

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της ΑΝΙΟΝ έδωσε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κέρκυρας και Πρόεδρος της ΑΝΙΟΝ, Κώστας Νικολούζος, στα τοπικά ΜΜΕ, προκειμένου – όπως είπε – να υπάρξει αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση για το θέμα.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, για πρώτη φορά διενεργήθηκε διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρία, και μάλιστα από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της. Ο έλεγχος κατέληξε σε ένα πόρισμα, βασικά σημεία του οποίου (πέραν της πλημμελούς λειτουργίας και γενικότερης αταξίας που διαπιστώθηκε στην τήρηση βιβλίων, παραστατικών κ.λ.π.) είναι τα εξής:
1. Διαπιστώθηκε ταμειακό έλλειμμα 65.000 ευρώ.
2. Διαπιστώθηκε απώλεια παραστατικών ύψους περίπου 800.000 ευρώ
3. Διαπιστώθηκαν διπλοεγγραφές στα έσοδα που επηρεάζουν τους επόμενους ισολογισμούς της εταιρείας.
Όπως είπε ο κ. Νικολούζος, το Δ.Σ. της ΑΝΙΟΝ, μετά την παραλαβή του πορίσματος, αποφάσισε – ως οφείλει- την ενημέρωση των μετόχων και των αρμόδιων δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

Συγκεκριμένα, το Δ. Σ. αποφάσισε:
1. Την ενημέρωση των μετόχων σε Γενική Συνέλευση στις 10 Σεπτεμβρίου
2. Την αποστολή του πορίσματος στον Εισαγγελέα
3. Την πρόταση στη Γ.Σ. αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, λόγω της απομείωσης που υπέστη, ώστε η ΑΝΙΟΝ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Νικολούζος τόνισε πως το Δ.Σ. πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία της ΑΝΙΟΝ, καθώς αυτή τη στιγμή «τρέχει» προγράμματα περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που θα απορροφηθούν από την τοπική αγορά.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Νικολούζος διευκρίνισε πως επειδή γίνεται προσπάθεια σπίλωσης ορισμένων προσώπων, καλό θα ήταν να διενεργείται κάθε χρόνο διαχειριστικός έλεγχος ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, τα περισσότερα ζητήματα έχουν σχέση με τη Διεύθυνση της Εταιρίας, καθώς ο εκάστοτε Πρόεδρος ή ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν ελέγχουν την πορεία όλων των παραστατικών.

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η κα Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Έριν Μπρόκοβιτς

Κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img