Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

19 Απριλίου 2024
11.9 C
Corfu

Αποζημιώσεις | Συμπεριλήφθησαν τελικά και οι πληγέντες της Κέρκυρας | Καθοριστική παρέμβαση Θ. Γαλιατσάτου

Διαβάστε ακόμα

Τελικά οι πληγέντες της Κέρκυρας από τη θεομηνία συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτούς, στους οποίους θα χορηγηθεί αποζημίωση, μετά την έκτακτη και επείγουσα τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Την είδηση ότι η έκτακτη δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες θα περιλαμβάνει και την Κέρκυρα, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μετά την ενημέρωση που είχε από τα αρμόδια Υπουργεία, με την είδηση να επιβεβαιώνεται και από τους βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη.

Το Γραφείο Τύπου του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ανέφερε σχετικά:

«Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει αποζημιώσεις για την επιδιόρθωση κτιρίων, επίδομα πρώτων εξόδων για την αποκατάσταση της οικοσκευής, επίδομα πληγέντων και αποζημίωση επαγγελματικού εξοπλισμού. Σημειώνεται τέλος, προκειμένου να λάβουν γνώση και οι πολίτες που τυχόν έχουν πληγεί από τις πρόσφατες θεομηνίες ότι ευθύνη της Περιφέρειας είναι η καταγραφή των ζημιών στις δημόσιες υποδομές και επαγγελματικά κτίρια. Για τις ζημιές σε οικίες, ιδιωτική περιουσία και οικοσκευή η ευθύνη της καταγραφής και απόδοσης των επιδομάτων που θα νομοθετηθούν από την κυβέρνηση ανήκει στο Δήμο Κέρκυρας. Για δε τις ζημίες στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ και τους κατά τόπους ανταποκριτές».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Δήμου σε απάντηση δημοσιεύματος ότι η Κέρκυρα  εξαιρείται από τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα: «… Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Δήμος ενημερώνει ότι συνεχίζεται η καταγραφή  στις πληγείσες περιοχές, κυρίως στη Νότια Κέρκυρα. Μετά την ολοκλήρωση των στοιχείων που συλλέγονται  από τις αρμόδιες επιτροπές  θα ανακοινωθεί και το ύψος των αποζημιώσεων  για την Κέρκυρα από τα συναρμόδια Υπουργεία».

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ανέρχεται για τα φυσικά πρόσωπα στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τις επιχειρήσεις στο ποσό των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Κέρκυρα-Καιρός: Γρήγορη εξέλιξη θα έχει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα από την...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img