Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
19.9 C
Corfu

Γαβρόγλου: Τμήμα ναυτιλιακών σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου στη Λευκάδα

Διαβάστε ακόμα

Οι τρεις ειδήσεις για το νησί του Ιονίου που έδωσε ο υπουργός Παιδείας, με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιου Καββαδά

Τρεις ειδήσεις με θετικό πρόσημο, για τη Λευκάδα, επεφύλασσε απόψε σε σύντομη παρέμβασή του, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

«Υπήρξε απόφαση επιτροπής, εμείς κάναμε μια πολύ συστηματική συζήτηση με τον δήμαρχο και αποφασίσαμε ότι η Λευκάδα γίνεται το κέντρο των διετών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου. Παράλληλα ιδρύεται ερευνητικό ινστιτούτου “Νίκος Σβορώνος”, στο όνομα του ιστορικού και της βιβλιοθήκης που έχει αφήσει στη Λευκάδα. Σημαντικό επίσης είναι ότι μέχρι τον Μάιο που θα αποφασιστεί η ίδρυση των νέων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, η Λευκάδα καταθέτει πρόταση για Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, πανεπιστημιακού επιπέδου και μετά τη μελέτη που έχει γίνει από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Αυτά δείχνουν μια απίστευτη αναβάθμιση και όχι αναπαραγωγή σχημάτων που ήταν αδιέξοδα τόσον καιρό», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας με αφορμή παρέμβαση που είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς.  Ο βουλευτής της ΝΔ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι εξαιρεί την Λευκάδα από την ενοποίηση του Ιόνιου Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ καταργώντας, τα δύο τμήματα που λειτουργούν στο νησί, και η Λευκάδα θα αγωνιστεί για να μην συμβεί αυτό.

Πηγή:protothema.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img