Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

19 Απριλίου 2024
10.9 C
Corfu

Γερμανικός τουρισμός: Τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας

Διαβάστε ακόμα

Tεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στα ταξίδια κρουαζιέρας από Γερμανούς διακρίνει έρευνα της GfK, σε μια αγορά που είναι ήδη η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στη χώρα σε σχέση τα υπόλοιπα είδη τουρισμού.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Μόλις το 7% των γερμανών τουριστών έχει κάνει διακοπές κρουαζιέρας την τελευταία 5ετία, όμως ένας στους 4 θεωρεί αυτό το είδος διακοπών πολύ ελκυστικό. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από τα δύο τρίτα όσων θεωρούν την κρουαζιέρα πολύ ελκυστική μορφή διακοπών, δεν έχουν κάνει ακόμα ένα τέτοιο ταξίδι.

Η ψαλίδα αυτή είναι η μεγαλύτερη που παρατηρείται στη γερμανική αγορά τουρισμού, επισημαίνουν οι αναλυτές της GfK.

Οι Γερμανοί έκαναν το 2016 περί τα 2,4 εκατ. κρουαζιέρες ωκεανού. Για το ένα τρίτο ήταν η πρώτη κρουαζιέρα ενώ για το 63% είχε ξανακάνει.

Μάλιστα, η ελκυστικότητα της κρουαζιέρας για όσους Γερμανούς έχουν κάνει στο παρελθόν, διπλασιάζεται (60% για κρουαζιέρες ωκεανού και 41% για κρουαζιέρες ποταμών).

Μία στις 3 γυναίκες ηλικίας 25-34 ετών επιθυμεί κρουαζιέρα, όμως μόνο το 16% των ανδρών νεαρής ηλικίας. Όσο ανεβαίνει η ηλικία, τόσο συγκλίνουν τα ποσοστά προτίμησης ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες.

Αντίθετα, οι κρουαζιέρες ποταμού αποτελούν τάση για το 24% των Γερμανών και μόλις το 18% τις θεωρεί πολύ ελκυστικές. Παρόλ αυτά, οι τελευταίοι είναι 3 φορές περισσότεροι σε σχέση με το 6% που έχει κάνει κρουαζιέρα την τελευταία 5ετία.

Λιγότερο ελκυστικές είναι για Γερμανούς νεαρής ηλικίας με μόλις το 10% των ανδρών και το 18% των γυναικών ηλικίας 25-34 να τη θεωρούν πολύ ελκυστική. Οι Γερμανοί άνω των 65 ετών, προτιμούν τις κρουαζιέρες ποταμού στον ίδιο βαθμό που προτιμούν τις θαλάσσιες κρουαζιέρες.

πηγή http://www.tornosnews.gr
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Διαζύγιο «βόμβα» για Νικόλαο και Τατιάνα Μπλάτνικ – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ο Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου χώρισε με την Τατιάνα Μπλάτνικ, μετά από 14...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img