Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
9.9 C
Corfu

Γιάννενα | Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Διαβάστε ακόμα

Πολυμελές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης και της Ασφάλειας Ιωαννίνων. Τα μέλη του κυκλώματος διευκόλυναν την είσοδο στην Ελλάδα των μεταναστών από την Αλβανία και ακολούθως τους μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οργανώθηκε επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές του νομού Ιωαννίνων συνολικά 11 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων ένας 40χρονος Αλβανός, που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, έξι επίσης Αλβανοί -άνδρες και γυναίκες από 31 έως 53 ετών- και τέσσερις Έλληνες από 30 έως 66 ετών.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπλοκή στο κύκλωμα και σε βάρος 53χρονης με αρχηγικό ρόλο, καθώς επίσης και σε βάρος άλλων οκτώ Αλβανών, δύο από τους οποίους είναι έγκλειστοι σε φυλακές. Το κύκλωμα αποτελούνταν από δύο ομάδες, με αρχηγούς τον 40χρονο συλληφθέντα Αλβανό και την 53χρονη, που αναζητείται. Συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων ήταν ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος συντόνιζε και τις κινήσεις των μεταφορέων.
Ως προς τη δράση της πρώτης ομάδας, διαπιστώθηκε ότι διευθετούσε με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της μεταφοράς των μεταναστών με οχήματα από τα
σύνορα στον τελικό προορισμό τους, ενώ η δεύτερη ομάδα υπό την 53χρονη ασχολούνταν με τον εντοπισμό τών υπό διακίνηση μεταναστών.

Για την αποφυγή των ελέγχων από τις διωκτικές Αρχές, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε σε πολλές περιπτώσεις, κατά τη διακίνηση, όχημα «προπομπό». Άλλες μέθοδοι ήταν το δοκιμαστικό δρομολόγιο, πριν την πραγματοποίηση της παράνομης προώθησης, και η εναλλαγή δρομολογίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την ανάλυση των προανακριτικών στοιχείων, το κύκλωμα εμπλέκεται σε τουλάχιστον 77 διακινήσεις περίπου 180 αλλοδαπών, κυρίως αλβανικής υπηκοότητας. Η οργάνωση εισέπρατε 500 ευρώ από τον κάθε μετανάστη, αποκομίζοντας κέρδη, τα οποία υπολογίζονται σε 90.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν, έξι οχήματα, πέντε ΙΧ και ένα ΔΧΕ (ταξί) ένα πιστόλι των 8 mm, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, 99 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, γεμιστήρας με ένα φυσίγγιο, ένας φορητός ασύρματος και 15 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πηγή: protothema.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών από το Ιόνιο Πέλαγος (φώτο,βίντεο)

Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img