Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

24 Απριλίου 2024
18.9 C
Corfu

Διαπραγμάτευση Κυβέρνησης-Θεσμών | Ξεκίνημα β’ γύρου επαφών με ΔΕΗ & ΔΕΠΑ

Διαβάστε ακόμα

Με τα ενεργειακά προαπαιτούμενα θα εγκαινιαστεί αύριο επί αθηναϊκού εδάφους ο δεύτερος γύρος επαφών των στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών για αύριο Τρίτη (28/11) θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί με την εναρκτήρια συνάντηση και θα ακολουθήσει στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με βασικό ζήτημα την ενέργεια.

Το πρώτο θέμα που θα εξεταστεί αύριο στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τους επικεφαλής των θεσμών αφορά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέχρι το 40%.

Η προκαταρκτική συμφωνία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την DG Comp προβλέπεται ότι θα πωληθούν οι μονάδες Μελίτη Ι στη Φλώρινα (ισχύς 330 MW), η άδεια για τη Μελίτη ΙΙ (450 MW) και οι δύο μονάδες στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας (600 MW) μαζί με τα ορυχεία που τις τροφοδοτούν. Παραμένουν πάντως σε εκκρεμότητα δύο ελληνικά αιτήματα, ήτοι το να παραταθεί η ζωή των παλαιών σταθμών Αμυνταίου και Καρδιάς (από 17.500 σε 32.000 ώρες) και να απομειωθούν οι ποσότητες πώλησης ενέργειας μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.

Στόχος να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο έως το Σάββατο

Το δεύτερο θέμα που θα εξεταστεί και στο οποίο έχει γίνει αρκετή πρόοδος, αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Στη βάση αυτή θα υπάρξει μια αναδιάταξη των εταιρειών φυσικού αερίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ προς διαπραγμάτευση είναι η παρουσία της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά.

Ενδεχομένως αύριο να εξεταστεί και το θέμα των υπέρογκων χρεών ύψους 111 εκατ. ευρώ της Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ABEE προς τη ΔΕΠΑ.

Πέραν των προαναφερόμενων θεμάτων που αφορούν στην πώληση λιγνιτικών της ΔΕΗ και το ρόλο της ΔΕΠΑ στην προμήθεια αερίου αύριο θα εξεταστεί και το ζήτημα της ισοσκέλισης του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ μέσω της αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνουν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, σε όποιο ποσοστό απαιτείται.

πηγή: www.cnn.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Τώρα: Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κέρκυρα!

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Κέρκυρα σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024. Στις παρακάτω εικόνες μπορούμε στιγμιότυπα από σήμερα το μεσημέρι: ...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img