Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

25 Απριλίου 2024
12.9 C
Corfu

Εκδηλώσεις μνήμης & τιμής Ι. Καποδίστρια | Παρών και ο ΠτΔ

Διαβάστε ακόμα

Το «παρών» στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Οι εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες διοργανώνονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αποτελούν τη συνέχεια της επίσκεψης κερκυραϊκής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Ι.Ν., Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον περασμένο Φεβρουάριο, στην Αθήνα, όπου είχε τεθεί επί τάπητος το μείζον θέμα ανάδειξης της πολιτικής και ιστορικής σημασίας του έργου και της δράσης του Ι. Καποδίστρια, όπως και η οφειλόμενη τιμή της Κέρκυρας στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε απαντήσει θετικά στο αίτημα να τεθούν υπό την αιγίδα του οι εκδηλώσεις που θα γίνονται εφεξής κάθε χρόνο στην  -γενέτειρα και τόπο ενταφιασμού του Ι. Καποδίστρια- Κέρκυρα και τηρώντας τις δεσμεύσεις του θα παραβρεθεί στην πρώτη εκδήλωση τιμής και μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

11.00: Τρισάγιο και προσκύνημα στον τάφο του Ι. Καποδίστρια, στην Πλατυτέρα.

12.00: Εγκαίνια Μουσείου Καποδίστρια, Κουκουρίτσα (με την οργάνωση και επιμέλεια του Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια).

17.30: Εκδήλωση στην Ιόνιο Ακαδημία

  • Ομιλία του Καθηγητή Αναστάσιου – Ιωάννη Μεταξά (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με θέμα: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η “άλλη” Ευρώπη».
  • Θεατρικό αναλόγιο από τη Ναταλία Καποδίστρια “Συνομιλία του Κυβερνήτου με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη”.
  • Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά Φιλαρμονική).

Θ. Γαλιατσάτος: «Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

“Ξεκινήσαμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία τα επόμενα χρόνια θα κορυφωθεί  με στόχο οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Ι. Καποδίστρια να γίνουν ετήσιος θεσμός. Είναι ένα οφειλόμενο χρέος να τιμήσουμε τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, στον τόπο καταγωγής του την Κέρκυρα και ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, που ανταποκρίθηκε με θέρμη και άμεσα στο αίτημά μας να τεθούν οι εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του και να μας τιμήσει με την παρουσία του”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ευχαριστεί θερμά για την σημαντική συνεισφορά τους στην τελική ευόδωση της διοργάνωσης των εκδηλώσεων τον Δήμαρχο Κέρκυρας, Κων/νο Νικολούζο, τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Βασίλειο Χρυσικόπουλο και τον Αναπληρωτή Πρύτανη, καθηγητή Θεόδωρο Παππά, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κέρκυρας, Νικόλαο Τρίαντο, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Ιωάννη Βραδή και τον Πρόεδρο του Κέντρου UNESCO Ιονίου, Γεώργιο Σκλαβούνο.

Ιδιαίτερες και ξεχωριστές ευχαριστίες στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση και τον συντονισμό των εκδηλώσεων, εις τρόπο τέτοιο που κατέστη δυνατός ο συγκερασμός των εκδηλώσεων της ΠΙΝ και της τελετής των εγκαινίων του Μουσείου Καποδίστρια.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα – Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Αλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img