Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

20 Απριλίου 2024
18.9 C
Corfu

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:Μύθοι εκ του πονηρού και αλήθειες

Διαβάστε ακόμα

Μας λένε ότι είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη η λειτουργία ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων, διότι τα Τριτοβάθμια (Πανεπιστημιακά) Νοσοκομεία αναφοράς, εξυπηρετούν καλύτερα Κέρκυρα και Λευκάδα, εκείνο των Ιωαννίνων και Ιθάκη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, εκείνο των Πατρών.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Ο ρόλος του ΠΕΣΥ είναι αναπτυξιακός στα θέματα υγείας με έμφαση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία στην Περιφέρεια. Ποιο είναι δηλαδή το κώλυμα λειτουργίας ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων και ο σχεδιασμός για Νοσοκομεία αναφοράς των Ιωαννίνων και Πατρών;

Τα νησιά του Αιγαίου υπάγονται στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια, δηλαδή εκείνη του Πειραιά, έχουν όμως Νοσοκομεία αναφοράς των Αθηνών που ανήκουν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Εκτός Κρήτης, που έχει δική της Υγειονομική Περιφέρεια και Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των τεσσάρων Νομών της, η Ελλάδα έχει δεκάδες νησιά στο Αιγαίο και Ιόνιο. Είναι απολύτως φυσικό ασθενείς που έχουν ανάγκη αντιμετώπισης σε Τριτοβάθμια Νοσοκομεία, να διακομίζονται σε εκείνα που εξυπηρετούν καλύτερα την πρόσβαση.

Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε και λειτούργησε ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων.

Επομένως είναι απολύτως άστοχο και ίσως εκ του πονηρού, το μοναδικό επιχείρημα που ακούσαμε και αναφέρεται σε Τριτοβάθμια Νοσοκομεία αναφοράς.

Είναι φανερό ότι όσοι καταργούν αναπτυξιακές δομές της Περιφέρειας, σκοπό έχουν την ενδυνάμωση της συγκεντρωτικής εξουσίας των Υπουργείων τους, ώστε να διοχετεύουν ισχύ στους ημέτερους, ασφαλώς με ανταλλάγματα. Έτσι διαιωνίζεται το πελατειακό σύστημα μεταξύ κράτους και «χρήσιμων ηλιθίων» (ο όρος αποδίδεται στον Λένιν για τους έρποντες και γλύφοντες), με αποτέλεσμα να εξανεμίζονται οι όποιες προϋποθέσεις για συνολική ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Κυβερνήσεις που εκλέγονται από το Λαό, νομοθετούν με επιχείρημα ότι αυτός ο ίδιος Λαός που τους ψήφισε, είναι ανώριμος να διαχειριστεί υποθέσεις του με τα εκλεγμένα περιφερειακά του όργανα. Ακούγεται ως πολιτική σχιζοφρένεια, αλλά είναι εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Εν προκειμένω, θεωρούμε ότι απώτερος σχεδιασμός είναι η διάλυση της διοικητικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ανάλογη απορρόφησή της σε Γιάννενα και Πάτρα.

Είναι απολύτως αληθές και ορατό ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από φορέας συνοχής, ανάπτυξης και δυναμικής προοπτικής που όφειλε να αναδειχθεί,  μετεξελίχθηκε σε διοικητικό μόρφωμα, απειλούμενο συνεχώς με συρρίκνωση από υποστηρικτικές δομές.

Εκτός της ευρύτερης αυτής πολιτικής θεώρησης, είμαστε απολύτως βέβαιοι και υποστηρίζουμε ότι η λειτουργία ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων σαν ένα καλό εργαλείο σχεδιασμού και προγραμματισμού, θα δώσει δυναμική ανάπτυξη στον τόπο μας στα θέματα της δημόσιας υγείας. Κάτι που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι πολίτες.

Πιστεύουμε απολύτως στην περιφερειακή ανάπτυξη, την αυτοδιαχείριση, την ιεράρχηση των προβλημάτων από εμάς τους ίδιους. Γνωρίζουμε τις λύσεις, καλύτερα παντός άλλου. Γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε, όσα ο τόπος και οι πολίτες έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

Θεωρούμε αυτονόητο και καλούμε όλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα: Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμους, Πολιτικά Κόμματα, Εργατικό Κέντρο, Επιστημονικούς Συλλόγους (Ιατρικός, Δικηγορικός, Τεχνικό Επιμελητήριο), Επαγγελματικά και Οικονομικό Επιμελητήρια, Επαγγελματίες Τουρισμού.

Ήδη η βουλεύτρια κ. Βάκη, έλαβε σαφή και ξεκάθαρη θέση, για δεύτερη φορά. Αυτό την τιμά.

Όχι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Ο ελέφαντας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια καλαμιά.

Αν ξεπεράσουμε τους μύθους εκ του πονηρού, τις αστήριχτες δικαιολογίες, τα παραπλανητικά επιχειρήματα και ενωμένοι διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε, το θέμα της δημόσιας υγείας στα Ιόνια νησιά με τα τόσα πολλά και μεγάλα προβλήματα, μπορεί να λυθεί σε μισή ώρα.

Μισή ώρα, γιατί τα είκοσι πρώτα λεπτά θα ξοδευτούν σε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Απαιτούμε όσα μας ανήκουν και μας αφαίρεσαν κυνικά και αναίτια:

ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων.

ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα.

 

 

Μπούκας Χρυσόστομος

Πρόεδρος

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Κέρκυρα: Πληρότητες που άγγιζαν το 100% στις πτήσεις από και προς Αθήνα Μάρτιο και Απρίλιο – Γεμάτα τα αεροσκάφη για το Πάσχα

Αλματώδεις αύξηση στις πληρότητες των αεροσκαφών έχουν παρατηρηθεί στις πτήσεις εσωτερικού από και προς την Αθήνα για τους μήνες...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img