Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

19 Απριλίου 2024
15.9 C
Corfu

Ερημίτης Πλους:Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την επένδυση στον Ερημίτη

Διαβάστε ακόμα

ΕΡΗΜΙΤΗ Πλους                                                                

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων                                     

ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                            Σινιές 5/12/2017

Από το Δ.Σ. του συλλόγου

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ Π.Ι.Ν.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, στην Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Νικολέτα  Πανδή, για την τιμή που μας έκανε, να μας καλέσει να παραβρεθούμε στην συζήτηση για το νησιωτικό περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία, στα πλαίσια του περιφερειακού συνεδρίου, που διεξάγεται στην Κέρκυρα στις 5-6 του Δεκέμβρη.

Πιστεύουμε σε ότι έχει σχέση με τη τύχη της δημόσιας περιουσίας και το ρόλο της στην περιφερειακή ανάπτυξη, ο διάλογος με την κυβέρνηση που επιμένει στο ξεπούλημά της, μόνο προσχηματικός μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου ότι σε αυτά τα χρόνια που κυβερνά ποτέ δεν δέχτηκε να συζητήσει τις θέσεις, όχι μόνο τις δικές μας αλλά και της ίδιας της Περιφέρειας Ι.Ν. καθώς και του Δήμου της Κέρκυρας, κατά συνέπεια η παρουσία μας σε ένα τέτοιο «διάλογο» δεν έχει κανένα νόημα.

Πεποίθησή μας είναι  ότι η μορφή περιφερειακής ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση, την οποία υπαγορεύουν οι δανειστές, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να είναι συμβατή με την πρόοδο και τις ανάγκες της κοινωνίας των Ιόνιων νησιών.

Σε καμιά περίπτωση, αυτή η μορφή περιφερειακής ανάπτυξης που προωθούν δανειστές και ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι συμβατή με την πρόοδο και τις ανάγκες της κοινωνίας μας, όταν μέσα από αυτήν προωθούνται, η αλόγιστη καταστροφή  και το ξεπούλημα των πολύτιμων φυσικών πόρων της περιφέρειάς μας,  η «αποψίλωση» της με τη συρρίκνωση του ρόλου της, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών, η ιδιωτικοποίηση των αναπαλλοτρίωτων δημόσιων αγαθών και η καταστροφή των οικονομιών της τοπικής μας κοινωνίας στο βωμό του κέρδους των πολυεθνικών.

Για μας, περιφερειακή αναπτυξιακή στρατηγική συμβατή με την πρόοδο και τις ανάγκες των πολιτών της Π.Ι.Ν., είναι αυτή που εξυπηρετεί ιδεολογικές πολιτικές και κοινωνικές επιλογές ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα. Είναι αποκεντρωμένη, σχεδιασμένη με δημοκρατικές διαδικασίες κινητοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες και  πέρα από τα οικονομικά μεγέθη περιλαμβάνει την κοινωνική δικαιοσύνη, την πολιτιστική αναβάθμιση, την διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει, την καταστροφική για τον τόπο μας, την οικονομία του και το περιβάλλον του «επένδυση στον Ερημίτη, καθώς και την ακύρωση των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ  για τον Ίσσο, τις Αλυκές Λευκίμης, τη λίμνη Κόλλα, το ψυχιατρείο Κέρκυρας και το Καστέλο Μιμπέλι. Είναι περιουσία του Κερκυραϊκού λαού και δεν ανέχεται ούτε το ξεπούλημα ούτε την καταστροφή τους.

Ο αγώνας μας μαζί με όλα τα κινήματα του νησιού συνεχίζεται  σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα νόμιμα μέσα για τη διάσωσή τους και για την επιστροφή των αεροδρομίων της περιφέρειάς μας  στο δημόσιο χαραχτήρα τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Τι είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Κέρκυρα (video & φωτο)

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Βουλευτής της Νέας Αριστεράς και πρώην Υπουργός Ευκλείδης...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img