Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
19.9 C
Corfu

Ερημίτης Πλους: Τραγέλαφος οι μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ για τον “Ερημίτη”. Μένει να παίξουν το παιχνίδι των αποζημιώσεων.

Διαβάστε ακόμα

ΕΡΗΜΙΤΗ πλους

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων

ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σινιές 03 Νοέμβριου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τραγέλαφος οι μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ για τον “Ερημίτη”. Μένει να παίξουν το παιχνίδι των αποζημιώσεων.

Δημοσίευμα της newmoney.gr (01-11-17) αναφέρθηκε στη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία επί της πώλησης κυριότητας των οικοδομικών τετραγώνων του Ερημίτη (η γνωστή υπόθεση αλλαγής χαρακτήρα της επένδυσης από αναπτυξιακή σε απροκάλυπτο real estate) τονίζοντας : Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή τη βελτιωμένη προσφορά του μοναδικού διαγωνιζόμενου, «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.», ύψους €2.050.000, και προχώρησε στην κατακύρωση του διαγωνισμού …!!!

Μα το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν θα δει ότι η «Επενδύσεις Ακίνητων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.» είναι εταιρία ειδικού σκοπού και συνεστήθη για να αποκτήσει το εμπράγματο δικαίωμα επί της επιφανείας του εν λόγω ακίνητου ;; Δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ πούλησε οικοδομικά τεμάχια για real estate σε αυτόν που ήδη κατέχει το συνολικό δικαίωμα της επιφανείας, στο φορέα δηλαδή υλοποίησης του έργου ;;

Από τη μία … η «Επενδύσεις Ακίνητων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.» έχει μοναδικό μέτοχο το ΤΑΙΠΕΔ. Άρα ποίος έβαλε τα λεφτά ;; Το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ προσέφερε €2.050.000 στον εαυτό του ;; Από την άλλη, αφού την 16-07-14 υπεγράφη η Σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της “Nectar Holdings Limited” για την πώληση του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της «Επενδύσεις Ακίνητων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.», τότε με ποία κεφαλαία οι μετοχές φαίνεται τώρα να προσφέρει €2.050.000 ;

Τραγέλαφος για ακόμα μία φορά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και ας πούμε κάποιες αλήθειες που δεν είδαν μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

  1. Στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ (31-01-13) αρχικά, πλειοδότησε μία “ένωση πρόσωπων” αυτή των “NCH New Europe Property Fund II, LP” και “NCH Balkan Fund, LP”, η οποία ένωση εν συνεχεία, μετατράπηκε σε εταιρία περιορισμένης ευθύνης τη γνωστή “Nectar Holdings Limited” με έδρα την Κύπρο (κ. Σαντης).
  2. Αμέσως μετά, το ΤΑΙΠΕΔ συνέστησε με συμβολαιογραφική πράξη (09-10-13) μία εταιρία – “όχημα” ειδικού σκοπού την “Επενδύσεις Ακίνητων Νέα Κέρκυρα”, στην οποία εισέφερε το δικαίωμα επιφανείας ως εισφορά σε είδος για την κάλυψη του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου (18,81 εκατ ευρώ). Μοναδικός μέτοχος αυτής της εταιρίας ειδικού σκοπού ήταν το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ. Εν συνεχεία μεταβιβαστήκαν οι μετοχές αυτής (16-07-14) στην “Nectar Holdings Limited” που ολως τυχαίως ήταν ο μοναδικός διαγωνιζόμενος και φυσικά αυτή πλειοδότησε.
  3. Τώρα εμφανίζεται (αν όντως αληθεύει το προαναφερθέν δημοσίευμα της newmoney.gr ) η “Επενδύσεις Ακίνητων Νέα Κέρκυρα” να πλειοδοτεί στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το real estate καί να προσφέρει η ίδια στο μοναδικό μέτοχο της (…!!!) €2.050.000.

(Οι παραπάνω διατρητές διαδικασίες θα ελέγχουν φυσικά σύντομα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αξίζει να σημειώσουμε δυο πράγματα σοβαρά.

  1. Στη Σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της “Nectar Holdings Limited” (16-07-14), το ΤΑΙΠΕΔ είχε προβεί σε εγγυοδοτική δήλωση ότι “δεν θα υφίστανται δικαστικές διαδικασίες που μπορεί να επηρεάσουν τη νομιμότητα του Διαγωνισμού” γεγονός που σημαίνει ότι οποιαδήποτε αποδοχή από το ΣτΕ μίας Αίτησης Ακύρωσης κάποιας Πράξης του ΤΑΙΠΕΔ, θα εγείρει αξιώσεις αποζημίωσης για την “Nectar Holdings Limited” !! Με τέτοιους εκβιασμούς πιέζουν τα ελληνικά δικαστήρια οι επιτηδείου εκποιητές της δημοσίας γης και περιουσίας, όπως ακριβώς έγινε και με τις ρήτρες αποζημιώσεων στη Σύμβαση για τα Αεροδρόμια. Δεν διστάζουν μάλιστα να τα υπενθυμίζουν διακριτικά μεν ρητά δε, στα δικόγραφα τους που καταθέτουν στο ΣτΕ.
  2. Στην τελευταία Απόφαση του ΣτΕ για τα Πολεοδομικά, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται το εξής σκεπτικό: Ναι μεν έχετε δίκιο (εμείς οί προσφεύγοντες) ότι δεν μπορούν να χωροθετηθούν ο Βιολογικός καί η Μονάδα Αφαλάτωσης δίπλα στον υδροβιότοπο, αλλά θα λάβουμε υπ’ όψη μία εναλλακτική χωροθέτηση (δίπλα στο ξενοδοχείο) που ουδέποτε όμως κοινοποιήθηκε σε κανέναν, ούτε καν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΙΝ. Επομένως ούτε λίγο ούτε πολύ, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας παραδέχτηκε οτί δεν δικάζαμε ουσιαστικά την ίδια υπόθεση …!

Όπως και να έχει, οι πραγματικά διατρητές μεθοδεύσεις είναι αυτές του ΤΑΙΠΕΔ και των επίδοξων κερδοσκόπων επενδυτών. Το φωνάζουμε λοιπόν καθαρά για να γνωρίζει η Κέρκυρα με ποίους έχει να κάνει: Δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την τσιμεντοποίηση του Ερημίτη, όχι μόνο γιατί οι μεθοδεύσεις είναι περά για περά αντισυνταγματικές, αλλά γιατί δεν τους ενδιαφέρει η “επένδυση”, τους ενδιαφέρουν μόνο οι αποζημιώσεις. Και για αυτές θα παίξουν εφεξής.

Το κουβάρι λοιπόν της όλης υπόθεσης τώρα αρχίζει και ξετυλίγεται χάρη στον πολυεπίπεδο αγώνα που δίνει η κοινωνία της Κέρκυρας. Ο Σύλλογος μας δηλώνει ενεργητικότερος από ποτέ και διατεθειμένος να εξαντλήσει όλες τις νομικές οδούς, τόσο για την προστασία της δημοσίας γης και περιουσίας όσο και την προστασία του οικοσυστήματος του Ερημίτη. Την επομένη εβδομάδα δεσμεύεται να δώσει Συνέντευξη Τύπου με την οποία θα παρουσιάσει όλα τα επιχειρήματα που θα κατατεθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να ενημερώσει το κερκυραϊκό λαό για όλες τις τραγελαφικές εξελίξεις.

Δ.Σ.  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img