Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

20 Απριλίου 2024
18.9 C
Corfu

Ετσι έφθασε η «Χρυσή Μπάλα» στον CR7

Διαβάστε ακόμα

Ανεξάρτητα από το εάν τον θαυμάζεις ή έαν τον αντιπαθείς, ένα είναι βέβαιο… Πως από προχθές το βράδυ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέκτησε ξεχωριστή θέση στο «πάνθεον» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ενας από τους «πυλώνες» στην επιστήμη της επικοινωνίας, είναι η δημιουργία προτύπου.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Ανεξάρτητα από το έαν το πρόσημο θα είναι θετικό ή αρνητικό, το ζητούμενο είναι να υπάρχει ενδιαφέρον από το ευρύ κοινό. Γιατί όπως έχει αποδειχθεί μέσα από σχετικές έρευνες, η δύναμη του να «αγαπάς κάποιον» είναι ίση -και σε αρκετές περιπτώσεις- μικρότερη από το «να αγαπάς να μισείς κάποιον»…

Και χωρίς αμφιβολία, ο Πορτογάλος άσος έχει φανατικούς «θαυμαστές» και στις δύο κατηγορίες του φιλοθεάμονος κοινού. Μετά, μάλιστα, την παραλαβή της «Χρυσής Μπάλας» για 5η φορά στην καριέρα του, οι «φίλοι» και οι «εχθροί» του CR7 θα αυξηθούν αμφίπλευρα. Εξ΄ ού και το δεδομένο, ότι ο Ρονάλντο αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα «brand name» στην διεθνή οικονομική σκηνή…

Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης παρέλαβε, στην ειδική εκδήλωση του France Football, για 5η φορά το χρυσό αγαλματίδιο με την «στρογγυλή θεά», φθάνοντας στην κορυφή του σχετικού πίνακα, τον έτερο ζωντανό θρύλο του σύγχρονου ποδοσφαίρου, τον Αργεντινό, Λιονέλ Μέσι.

Τι έκανε, όμως, ο Ρονάλντο για να φθάσει σ΄ αυτήν την επιτυχία; Ποιές ήταν οι ημέρες-σταθμοί μέσα στο 2017, που «οδήγησαν» την «Χρυσή Μπάλα» στα χέρια του Πορτογάλου;

Στις 22 Φβερουαρίου και στον αγώνα με την Βαλένθια, ο Κριστιάνο συμπλήρωσε 700 αναμετρήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, μετά από 15 χρόνια καριέρας σε υψηλό επίπεδο και την …εξωφρενική παραγωγικότητα των 510 γκολ.

Σχεδόν 50 ημέρες αργότερα, στις 12 Απριλίου σκόραρε δις στον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου και έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία που «έσπασε το φράγμα» των 100 γκολ σε ευρωπαϊκό διασυλλογικό επίπεδο. Πριν καλά, καλά συμπληρωθεί μία εβδομάδα (18 Απριλίου), ο Ρονάλντο πέτυχε χατ-τρικ στον επαναληπτικό με τους Βαυαρούς, οδηγώντας την Ρεάλ σε ακόμη έναν θρίαμβο.

Στις 2 Μαϊου και στον ημιτελικό του Champions League, στο ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο, ο Κριστιάνο σκοράρει κατά βούληση, σημειώνει ακόμη τρία γκολ και ουσιασικά «σφραγίζει το εισιτήριο» για τον τελικό.

Στις 21 του ίδιου μήνα, ο CR7 επιστρέφει με την Ρεάλ Μαδρίτης στους εγχώριους τίτλους, καθώς οι «μερένχες» κατακτούν το ισπανικό πρωτάθλημα, μετά από πέντε χρόνια …ξηρασίας, όπου δέσποσαν η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Κριστιάνο οδηγεί τους Μαδριλένους στην δεύτερη διαδοχική κατάκτηση του Champions League, φθάνοντας στους τέσσερις «προσωπικούς» τίτλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά τα τρόπαια του 2008, του 2014 και του 2016.

Στις 13 Αυγούστου, ο Ρονάλντο είναι και πάλι πρωταγωνιστής, σε ακόμη μία αναμέτρηση με την «αιώνια αντίπαλο». Εκείνη την ημέρα διεξήχθη ο τελικός του ισπανικού Super Cup και ο Πορτογάλος «πήρε από το χέρι» την Ρεάλ που επικράτησε με 3-1 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Μετά από 18 ημέρες, στις 31 Αυγούστου, ο διάσημος άσος, σημείωσε το -ίσως- καλύτερο γκολ της χρονιάς. Με μία «ακροβατική» ενέργεια, άνοιξε -στο 2ο λεπτό- το σκορ στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με τα Νησιά Φερόε (5-1) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Ρονάλντο πανηγύρισε μαζί με τον Φερνάντο Σάντος και την «παρέα τους» την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Αν και η πορεία στα προκριματικά δεν ήταν καλή, οι Ιβηρες προκρίθηκαν έστω και στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών και ο CR7 θα βρεθεί στην κορυφαία διοργάνωση για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Κάπως έτσι ήταν η διαδρομή που ακολούθησε η «Χρυσή Μπάλα» του 2017 προς τα χέρια του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει κατακτήσει το σημαντικό αυτό βραβείο, τέσσερις φορές την τελευταία πενταετία…
πηγή  ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ωδείο Κερκύρας: Ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 το Ωδείο Κέρκυρας, στα πλαίσια του εορτασμού των 130 χρόνων από την ίδρυσή του,...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img