Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
19.9 C
Corfu

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Π.Ι.Ν Χρηματοδότηση (1,250,000€) για άμεσες επεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές

Διαβάστε ακόμα

Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και άμεσων επεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου, ενέταξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 1.245.000 ευρώ, μετά τη σχετική έγκριση του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

 

Τα έργα που προτείνονται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τομέας Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Εργαστήριο Μελέτης και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών περιλαμβάνει:

Έργα μείωσης διάβρωσης, κατασκευή φραγμάτων λιθοριπής, έργα μείωσης κατολισθητικού κινδύνου, έργα παρακολούθησης ποιότητας υδάτινων οριζόντων και ποιότητας νερών, μελέτες.

Επίσης αντιμετωπίζονται οι ανάγκες εργασιών και δαπανών για την άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

Τα έργα αυτά έχουν ως στόχο να εμποδίσουν την εκτεταμένη διάβρωση του εδάφους, που εκδηλώνεται μετά από μεγάλες πυρκαγιές, να αντιμετωπίσουν τον πλημμυρικό και τον κατολισθητικό κίνδυνο, να αξιολογήσουν τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και οικολογικές αξίες στις πληγείσες περιοχές και να συντηρηθούν και καθαριστούν χείμαρροι, ρέματα, τάφροι κλπ. προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία.

 

“Δώσαμε από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμεση αναγκαιότητα παρεμβάσεων στη Ζάκυνθο, προκειμένου οι καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου διαστήματος να μην δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα: περιβαλλοντικά, πλημμυρικά και οικολογικά. Μαζί με σειρά άλλων έργων που εκτελούμε για τη θωράκιση του νησιού, ξεκινάμε και τα έργα για τη μείωση των επιπτώσεων και την πρόληψη πιθανών ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τους εντατικούς ρυθμούς των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές καθώς και των έργων πρόληψης από τις πλημμύρες.

 

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επεσήμανε την προσοχή και ζήτησε τη συνεργασία όλων των κατοίκων για την αποκατάσταση τυχόν παρεμβάσεων σε ρέματα, τάφρους κλπ. , προκειμένου να μην υπάρξουν πρόσθετοι, ανθρωπογενείς  κίνδυνοι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. “Πρέπει όλοι μαζί να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ακόμη κι αν έχουμε στο παρελθόν αστοχήσει ή αδιαφορήσει στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Αν δεν διαφυλάξουμε εμείς το σπίτι μας, το νησί μας, την Περιφέρειά μας, τότε ακόμη και τα πλέον σύγχρονα έργα δεν θα αποδώσουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα”, δήλωσε.

Ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, την άμεση υλοποίηση των συμφωνηθέντων λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια ανάγκη που υπάρχει και στη Περιφέρεια μας.

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img