Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
16.9 C
Corfu

Ηγουμενίτσα | Άναψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Διαβάστε ακόμα

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Πέρα από το μεγάλο δέντρο που φωταγωγήθηκε στην πλατεία έχουν τοποθετηθεί φυσικά έλατα τα οποία δένουν με το περιβάλλον. Ο στολισμός της πόλης περιλαμβάνει πλήθος χριστουγεννιάτικες κατασκευές ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια είναι στολισμένη η Κεντρική οδός της πόλης αλλά και η οδός 49 Μαρτύρων ενώ η παραλιακή οδός της πόλης έχει στολιστεί με ξύλινα καραβάκια σε συνεργασία με τον ΟΛΗΓ.

Στη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολιτών, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός παιδιών, τα οποία έπαιξαν στα δωρεάν παιχνίδια του λούνα παρκ και δοκίμασαν τη ζεστή σοκολάτα που προσέφεραν οι σπουδαστές του ΙΕΚ της πόλης αλλά και το ρακόμελο και το παραδοσιακό κρασί ζεστό κρασί οι μεγαλύτεροι.

Στην πλατεία δημαρχείου χρισουγεννιάτικα ξύλινα σπιτάκια έχουν και οι νέες κοινωνικές δομές του Δήμου: το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο καθώς και το κέντρο κοινότητας τα οποία ενημέρωνουν τον κόσμο για το ρόλο τους καθώς και για το πώς μπορούν να βοηθήσουν αλλά και να βοηθηθούν.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διανομή των σκούφων και των αριθμών στους πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στον τρίτο αγώνα αγάπης και προσφοράς που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή. Η συμμετοχή φέτος αναμένεται μεγαλύτερη από την περισινή, οπότε και είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 1200 πολίτες. Κάθε συμμετοχή με κόστος 2 ευρώ, αντιστοιχεί σε ένα γεύμα αγάπης από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλου, λίγο πριν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στάθηκε περισσότερο στους πολίτες που έχουν ανάγκη:

«Και αυτές τις γιορτές», επεσήμανε «υπάρχουν ανάμεσά μας συμπολίτες μας που αδυνατούν να νιώσουν τη ζεστασιά των γιορτών, μην έχοντας τα προς το ζην. Σ’αυτούς δίνουμε το χέρι διακριτικά μέσα από τις ήδη υπάρχουσες, αλλά και από τις νέες μας προνοιακές δομές. Ανάμεσα στα Σπιτάκια που βλέπετε σήμερα εδώ, υπάρχει και το Σπιτάκι του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου. Σας καλώ να το επισκεφτείτε αν δεν το έχετε ήδη κάνει, να γνωρίσετε τους αξιόλογους ανθρώπους που τα στελεχώνουν και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε ή να βοηθηθείτε.
Γιατί τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι μαγικά για όλους μας!»

Πηγή:epiruspost.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img