Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
19.9 C
Corfu

Η ΕΓΕΣΥΚ καταγγέλει την Διοίκηση του Νοσοκομείου για εφαρμογή του νέου νόμου με διαδικασίες fast track.Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων την Τετάρτη

Διαβάστε ακόμα

Η ΕΓΕΣΥΚ καταγγέλει  την απαράδεκτη μεθόδευση της Διοίκησης του ΓΝΚ η οποία το μεσημέρι της Παρασκευής  στις 17-11 κοινοποίησε έγγραφο στους νοσοκομειακούς γιατρούς πριν ακόμα καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του ΦΕΚ σχετικά με το <<νομοσχέδιο διευθέτησης του χρόνου εργασίας των γιατρών>>. Πρόκειται για την υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης που ζητά το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το νόμο-έκτρωμα για την <<οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών>>, όπου καλούνται οι γιατροί με δική τους ευθύνη να εργάζονται 60 ώρες τη βδομάδα (opt out).

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

 

Πριν καν προλάβει το Υπουργείο Υγείας να εκδόσει τις εφαρμοστικές εγκυκλίους για το πώς θα υλοποιηθεί ο αντιδραστικός νόμος που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, και λίγα 24ωρα μετά από τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Υγείας κ. Γιαννόπουλου περί αδυναμίας εφαρμογής του νόμου λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, ο Διοικητής δείχνει απύθμενο ζήλο, ταχύτητα και προσήλωση στην εφαρμογή και μας καλεί να υπογράψουμε επί της ουσίας τις ατομικές συμβάσεις, τη γνωστή ρήτρα εξαίρεσης (optout). Η διοίκηση γνωρίζει πολύ καλά ότι, σε περίπτωση που δεν αναλάβουν προσωπικά την ευθύνη υπερεργασίας οι γιατροί, αρκετά τμήματα του νοσοκομείου θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας. Επίσης με την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου αναμένεται περαιτέρω μισθολογική υποβάθμιση τόσο των νοσοκομειακών γιατρών όσο και των γιατρών της ΠΦΥ.

 

Μην ζητάτε συνένοχους και συνοδοιπόρους…..σας επιστρέφουμε το έγγραφο ως απαράδεκτο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε πιέσεις, να μην κάνουν πίσω, να μην υπογράψουν το opt out!

 

Ο απαράδεκτος νόμος <<για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών>> που πέρασε από τη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έχει συναντήσει την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας όχι μόνο των ιατρών αλλά και άλλων υγειονομικών και εργαζόμενων άλλων κλάδων διότι καταργείται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας και ελαστικοποιούνται οι σχέσεις εργασίας. Εισάγεται η διαίρεση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό με βάση την αντιδραστική συνθήκη Σέρκας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντιδραστική αυτή αναδιάρθρωση αφορά το σύνολο των εργαζομένων ανατρέποντας κεκτημένα δικαιώματα ετών.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο
  • Η Διοίκηση να σταματήσει τις μεθοδεύσεις εφαρμογής του απαράδεκτου νομοσχεδίου
  • 6ωρο-5μερο-30ωρο με μία εφημερία τη βδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Επαρκή χρόνο ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της εφημερίας
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες
  • Να υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο της ΟΕΝΓΕ.
  • Αναπλήρωση όλων των οικονομικών απωλειών στα χρόνια της κρίσης
  • Αξιοπρεπή δημόσια υγεία για όλους.

Καλούμε τους συνάδελφους να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων την Τετάρτη 22/11/2017 και ώρα 13:30 στο αμφιθέατρο προκειμένου από κοινού να λάβουμε αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

 

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου το στηρίζουν οι δύο εκ των τριών παρατάξεων της ΕΓΕΣΥΚ.

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img