Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
17.9 C
Corfu

Κερκυραϊκός Γ.Σ. | Τιμήθηκε στα 120ά “γενέθλια” του ΣΕΓΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Με μια λιτή τελετή στην αίθουσα «Παρνασσός», στον χώρο όπου πριν 120 χρόνια έγινε η ιδρυτική συνεδρίαση, γιόρτασε την Παρασκευή (1/12) ο ΣΕΓΑΣ τα «γενέθλιά» του.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ έδωσαν το παρών σε αυτή, ολυμπιονίκες, παλιοί αθλητές, κορυφαίοι αθλητές του σήμερα, αλλά και εκπρόσωποι της κοινωνίας και της πολιτείας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν τα 11 σωματεία, μεταξύ των οποίων και ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος,  που συνεχίζουν να έχουν δράση και συμμετείχαν στην ιδρυτική συνεδρίαση της ομοσπονδίας το 1897.

Τον Κερκυραϊκό Γ.Σ. εκπροσώπησε ο πρωταθλητής του άλματος εις μήκος, Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο.

Ο ΣΕΓΑΣ βράβευσε την Κατερίνα Στεφανίδη, την αθλήτρια με τις μεγαλύτερες διακρίσεις Ελληνα, αθλητή και αθλήτριας στα 120 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας, στο πρόσωπο της οποίας ο ΣΕΓΑΣ τίμησε στην ουσία όλους όσοι πρόσφεραν με το πάθος.

Επίσης τίμησε δύο ακόμη σπουδαίους αθλητές, με καθοριστική παρουσία στο διεθνές στερέωμα, τη Σοφία Σακοράφα, που στις 29 Σεπτεμβρίου του 1982 στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Χανιά έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό με 74,20 μ. και τον Χρήστο Παπανικολάου που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ στις 24/10/1970 στο στάδιο Καραϊσκάκης, με άλμα στα 5,49 μέτρα.

Την βράβευση στην Κατερίνα Στεφανίδη, την οποία εκπροσώπησε ο πατέρας της Γιώργος Στεφανίδης, τη Σοφία Σακοράφα και τον Χρήστο Παπανικολάου έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο συνόδευσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, όπου στη σκηνή ανέβηκαν οι εκπρόσωποι των 11 σωματείων, που συνεχίζουν να έχουν δράση και συμμετείχαν στην ιδρυτική συνεδρίαση της ομοσπονδίας το 1897. Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής και οι πρώην πρόεδροι του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Κατσιμπάρδης και Γιώργος Μαρσέλος κάλεσαν στη σκηνή τους εκπροσώπους των σωματείων: ΓΣ Αμαρουσίου, ΓΣ Βόλου, Εθνικός ΓΣ, Κερκυραϊκός ΓΣ, Μεσσηνιακός ΓΣ, ΓΣ Ολυμπία Λεμεσού, ΓΣ Παγκύπρια Λευκωσίας, Παναχαΐκή ΓΕ, Πανελλήνιος ΓΣ, Πανιώνιος ΓΣΣ, Πειραϊκός Σύνδεσμος και όλοι μαζί κέρδισαν ένα ζεστό χειροκρότημα.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η κα Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Έριν Μπρόκοβιτς

Κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img