Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

18 Απριλίου 2024
15.9 C
Corfu

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: “Η εμμονή της ανταγωνίστριας εταιρείας οδήγησε σε αδιέξοδο”

Διαβάστε ακόμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Κοινοπραξίας Πλοίων Κέρκυρας

Κέρκυρα 09/11/2017

Αγαπητοί κύριοι,

μετά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας, τα οποία ταλαιπώρησαν το επιβατικό κοινό και τραυμάτισαν τις σχέσεις μας με την κοινωνία της Κέρκυρας δηλώνουμε τα εξής:

Η Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας είχε έγκαιρα πληροφορήσει τους αρμόδιους φορείς για τα κακώς κείμενα, την ανυπαρξία κανόνισμών λειτουργίας και τον άδικο τρόπο κατανομής δρομολογίων, τα οποία αποτελούν τροχοπέδι στην αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής και την ανάπτυξη του νησιού μας. Η αρχή της αναλογικότητας που προτείναμε στις αρμόδιες αρχές, βάσει της οποίας τα δρομολόγια κάθε πλοίου πρέπει να είναι ανάλογα με την προσφορά του στην εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών δεν έτυχε εφαρμογής, με αποτέλεσμα τη χθεσινή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Συγχρόνως, η εμμονή ανταγωνίστριας εταιρείας, με την ανοχή των λιμενικών αρχών, να διεκδικήσει πληθώρα δρομολογίων μέχρι εξαντλήσεως των πληρωμάτων, με πλοία που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν, οδήγησε σε αδιέξοδο την πορθμειακή γραμμή.

Η Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του τοπικού  σωματείου ναυτεργατών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» είναι όμως υποχρεωμένη να καταγγείλει δράσεις και πρακτικές ξένες με τα συμφέροντα της Κέρκυρας που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό και τραυματίζουν τις σχέσεις μας με την κοινωνία.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , το Δήμο Κερκυραίων, το Δήμο Παξών, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας, το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων και όλους τους άλλους φορείς που στηρίζουν τον αγώνα της Κοινοπραξίας πλοίων Κέρκυρας για την αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής και την ανάπτυξη του νησιού μας.

 

 

Ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας

Κουλούρης Αθανάσιος

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις σε 1.496 περιστατικά το πρώτο 15νθημερο του Απριλίου

Σοκάρουν τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και παραβατικότητας ανηλίκων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Ειδικότερα...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img