Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
18.9 C
Corfu

Μετεωρολογική «βόμβα» για το Δεκέμβριο – Οκτώ επιστήμονες προειδοποιούν

Διαβάστε ακόμα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα είναι ασυνήθιστα κρύο, προτού οι θερμοκρασίες επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Όπως υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι το «ρεκόρ» ψύχους οφείλεται στο γεγονός ότι υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία «ωθούν» τους παγωμένους αρκτικούς ανέμους νοτιότερα, προς την ήπειρό μας.

Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα και τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα για τη συγκεκριμένη εποχή του έτους. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι μια παρατεταμένη περίοδος έντονου ψύχους θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα.

Κι ενώ στην Ελλάδα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες ανεβάζουν εκ νέου τον υδράργυρο, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν συμβαίνει το ίδιο.

Ήδη στη Γερμανία, οι θερμοκρασίες θα καταγράψουν τα χαμηλότερα επίπεδα για φέτος αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ και στην Τσεχία αναμένεται η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν.

Το έντονο κρύο θα εξαπλωθεί από τη Νορβηγία μέχρι τη νοτιοδυτική Ευρώπη προβλέπουν οι ειδικοί.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν βελτίωση του καιρού προς τα μέσα του μήνα, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αναμένουν, ωστόσο, νέα κύματα ψύχους προς τα τέλη του μήνα, αυτή τη φορά στη Νότια Ευρώπη.

Πηγή:www.newsbomb.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η κα Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Έριν Μπρόκοβιτς

Κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img