Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
14.9 C
Corfu

Με τον Δήμαρχο Κέρκυρας συναντήθηκε η πρέσβης της Σλοβενίας

Διαβάστε ακόμα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, έκανε σήμερα η πρέσβης στης Σλοβενίας στην Ελλάδα Ανίτα Πίπαν. Η συνάντηση έγινε στο Ιστορικό Δημαρχείο.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Η κ. Πίπαν, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κέρκυρα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Δίκτυο Καποδίστρια, στο οποίο συμμετέχει το

Koper – Capodistria της Σλοβενίας,  τονίζοντας πως ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι μια ιστορική φυσιογνωμία ευρωπαϊκών διαστάσεων και – στην προκειμένη περίπτωση – αποτελεί ένα σύμβολο που συνδέει τους δυο λαούς.

Ο Δήμαρχος  την ενημέρωσε  για την έκθεση    «Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία στο χρόνο» που φιλοξενείται   στη Βουλή των Ελλήνων και   προγραμματίζεται   να μεταφερθεί  στις πόλεις του Δικτύου. Επίσης, για το σχεδιασμό εκπόνησης ψηφιακών ιστορικών διαδρομών στις πόλεις του Δικτύου, καθώς και τη διαδικασία διεύρυνσης του Δικτύου με άλλες  πόλεις που συνδέονται με τη δράση και το έργο του Καποδίστρια. Η κ. Πίπαν εξέφρασε την επιθυμία η έκθεση να μεταφερθεί και στο Koper – Capodistria, πρότεινε να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό διεύρυνσης η Λουμπλιάνα (πρώην Λάιμπαχ), ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ενθαρρύνει όσο μπορεί τη συνεργασία των πόλεων του Δικτύου για την ευόδωση των στόχων του.

Η κ. Πίπαν ενδιαφέρθηκε επίσης για τον τουρισμό στην Κέρκυρα, τονίζοντας ότι πολλοί Σλοβένοι την επιλέγουν για τις διακοπές τους καθώς το πράσινο που διαθέτει  τους θυμίζει την πατρίδα τους.

Τέλος, ζήτησε να ενημερωθεί για τις προτεραιότητες του Δήμου και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Κέρκυρα και την Ελλάδα γενικότερα, ενώ εξήρε το ρόλο των Ελλήνων  στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, «για μια Ευρώπη των αρχών και όχι των κανόνων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η πρέσβης της Σλοβενίας τον τάφο του Κυβερνήτη καθώς και το Μουσείο Καποδίστρια.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ακρίβεια: Ελληνικά προϊόντα πωλούνται φθηνότερα στη Γερμανία – Αποκαλυπτική έρευνα

Ελληνικά προϊόντα πωλούνται φθηνότερα στη Γερμανία από ότι στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι μεσολαβεί και το μεταφορικό κόστος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha αλεύρι κοστίζει 1,08 ευρώ...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img