Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

25 Απριλίου 2024
17.9 C
Corfu

Ο Δήμαρχος παρέλαβε πίνακα του Στρατηγού Dufour

Διαβάστε ακόμα

Παρουσία  της επίτιμης Προξένου της Ελβετίας Carole Kasfikis – Lehmann, στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος παρέλαβε  έναν πίνακα του Στρατηγού Dufour, που αποτελεί δωρεά των Ελβετών Marc – Andre Baschy και Albert Prisse στο Δήμο.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Οι κ.κ. Baschy  και Prisse αναφέρθηκαν στο στρατηγό Dufour και την ιδιαίτερη θέση που κατέχει στην ελβετική ιστοριογραφία, τονίζοντας ότι  μια ασυνήθιστη προσωπικότητα,  στρατηγός, επιστήμονας  και   ανθρωπιστής.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους κ.κ.  Baschy  και Prisse για τη δωρεά του πίνακα του Dufour  που συνέδεσε την παρουσία του στην Κέρκυρα με τις οχυρώσεις.  Ευχαρίστησε, επίσης, τα μέλη του Ιδρύματος  Φίλοι του Ιδρύματος «Μνήμη Albert Cohen» Κέρκυρας που αποτέλεσαν τον ενδιάμεσο κρίκο για τη δωρεά.

Παρόντες χθες ήταν η Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία Μουζακίτη και ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας Λεωνίδας Παγκράτης.

Σημ.: Οι κ.κ. Baschy  και Prisse είχαν επισκεφθεί την Κέρκυρα το καλοκαίρι, με την ευκαιρία των διήμερων εκδηλώσεων   που είχε οργανώσει οι Φίλοι του Ιδρύματος «Μνήμη Albert Cohen» Κέρκυρας  προς τιμήν του Στρατηγού Guillaume Henri Dufour, ο οποίος έζησε στην Κέρκυρα από

το  1810 έως το 1814. Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχαν συναντηθεί με το Δήμαρχο, Κώστα Νικολούζο, στο Ιστορικό Δημαρχείο, όπου – όπως τόνισαν χθες – είχαν εντυπωσιαστεί από το κτίριο και το γραφείο του Δημάρχου και αποφάσισαν να χαρίσουν έναν πίνακα του Dufour για να προστεθεί – εφόσον και ο Δήμος το επιθυμεί – στη συλλογή της αίθουσας .

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

ΕΑΚ: Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους

-Καταγγελτικός ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης Συνεχίζεται η δημόσια έκφραση απόψεων για το ζήτημα της λειτουργίας του Εθνικού...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img