Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

16 Απριλίου 2024
19.9 C
Corfu

Ο ΟΛΚΕ για την δοκιμαστική πτήση του υδροπλάνου

Διαβάστε ακόμα

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων στον ελλαδικό χώρο, με αφετηρία το λιμάνι της Κέρκυρας. Το υδροπλάνο Quest Kodiak, χωρητικότητας δέκα θέσεων, έκανε τις πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις στον ουρανό του Ιονίου, με αλλεπάλληλες  προσθαλασσώσεις και αποθαλασσώσεις από το λιμένα της Κέρκυρας και προορισμούς τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Η υλοποίηση του προγράμματος των δοκιμαστικών πτήσεων ξεκίνησε, μετά και τη συνεργασία του φορέα διαχείρισης των υδατοδρομίων Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. με την εταιρεία K2 Smart Jets και τους Ιαπωνικούς Ομίλους Setouchi Holdings και τη Mitsui & Co που εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρίας υδροπλάνων τύπου Quest.

«Είναι ένας αγώνας που έχει ξεκινήσει πριν από περίπου επτά χρόνια και σήμερα  γίνεται η πρώτη δοκιμαστική πτήση στην Ελλάδα και ειδικά στην Κέρκυρα. Άμεσος στόχος μας είναι την ερχόμενη Άνοιξη, να ξεκινήσουν από την Κέρκυρα και τα τακτά δρομολόγια, αρχικά με δύο υδροπλάνα, ένα δεκαθέσιο και ένα δεκαεννεαθέσιο, ενώ όπως προβλέπει το σχέδιο της εταιρείας, ο αριθμός των υδροπλάνων ενδέχεται να φτάσει και τα 20 υδροπλάνα.

Όσον αφορά τις δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων, αυτές μπορεί να ξεκίνησαν από την Κέρκυρα, ωστόσο αναμένεται άμεσα να γίνουν δοκιμαστικές πτήσεις και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, επισημαίνοντας πως όλες οι προσπάθειες που γίνονται έχουν ως  άξονα τη  ασφάλεια των πολιτών και των πτήσεων, ανέφερε χθες από την Κέρκυρα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας K2 Smart Jets, Ανδρέας Καροτσιέρης.

 

Η δοκιμαστικές πτήσεις του υδροπλάνου τύπου Kodiak, προκάλεσαν τον ενθουσιασμό των Κερκυραίων και των άλλων νησιωτών του Ιονίου, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στο Υδατοδρόμιο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας για να δουν από κοντά το υδροπλάνο, ενώ παρόντες στις δοκιμαστικές πτήσεις ήταν στην Κέρκυρα και εκπρόσωποι της γιαπωνέζικης εταιρείας Mitsui & Co.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες – Πώς επηρεάζει τη λειτουργία τους η μεταφορά της Πρωτομαγιάς

Στις 5 Μαΐου πέφτει φέτος το Πάσχα, που σημαίνει ότι έχει μείνει λιγότερο από ένας μήνας για την μεγάλη...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img