Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
11.9 C
Corfu

Ο Στέφανος Γκίκας για την Επανίδρυση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Διαβάστε ακόμα

Ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, με αφορμή τα όσα ανακοινώθηκαν χθες στο Γ´ Προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε χθες στο Γ´ Προσυνέδριο της ΝΔ, τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανακοινώνει στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την Υγεία, την επανίδρυση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τονίζοντας ότι και σε κάθε μια από τις 13 Διοικητικές Περιφέρειες, θα λειτουργεί αντίστοιχη ΥΠΕ.
Θυμίζω ότι από τον Ιούνιο του 2015, με Επίκαιρες Ερωτήσεις στη Βουλή, είχα θέσει την αναγκαιότητα Διάσπασης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας – που ανήκουν και τα Ιόνια Νησιά – και την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της ΥΠΕ Ιονίων Νήσων, διότι είναι αδύνατον μία ΥΠΕ, όπως π.χ. η 6η, να ελέγχει 43 Νοσοκομεία και πολλές άλλες Μονάδες Υγείας. Τότε στη Βουλή ο Υπουργός κ. Ξανθός είχε συμφωνήσει για την αναγκαιότητα διάσπασης των ΥΠΕ. Όμως μόλις πριν μία εβδομάδα και αφού πέρασαν δύο και πλέον χρόνια, ανακοίνωσε την διάσπαση μεν των μεγάλων Υγειονομικών Περιφερειών αλλά με τελείως λάθος τρόπο, τοποθετώντας την Κέρκυρα και την Λευκάδα στα Γιάννενα και την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο στην Πάτρα!
Ευτυχώς στη Νέα Δημοκρατία, κατά την επεξεργασία του προγράμματός μας για την Υγεία είχαμε συμπεριλάβει μεταξύ πολλών άλλων και την αλλαγή του χάρτη των ΥΠΕ, αλλά με δόκιμο και λειτουργικό τρόπο, όπως ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Η παραπαίουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύντομα θα υποχρεωθεί από τα γεγονότα να εγκαταλείψει την εξουσία. Η ΝΔ, μέσα από την Προσυνεδριακή της διαδικασία παρουσιάζει μια άλλη, διαφορετική κυβερνητική πρόταση, που δίνει ρεαλιστική προοπτική εξόδου από την κρίση. Δίνει ελπίδα και αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες. Όλα αυτά βεβαίως θα παρουσιαστούν στο Συνέδριό μας στις 16-17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και θα μας δοθεί η δυνατότητα να τα αναλύσουμε…».

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

 

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών από το Ιόνιο Πέλαγος (φώτο,βίντεο)

Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img