Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
14.9 C
Corfu

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου | Η κλήρωση της τελικής φάσης του Mundial 2018

Διαβάστε ακόμα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλου 2018 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο, παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και πλήθους προσωπικοτήτων από το χώρο του ποδοσφαίρου, με τον Ρώσο ηγέτη να υπόσχεται μια διοργάνωση που θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος.

Το εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα βρει αντιμέτωπες την Ρωσία και την Σαουδική Αραβία, ενώ από τους οκτώ ομίλους, η αλήθεια είναι ότι δεν προέκυψε κάποιος με σούπερ ενδιαφέρον, με τον 2ο (Πορτογαλία, Ισπανία, Μαρόκο, Ιράν) και τον 4ο (Αργεντινή, Κροατία, Ισλανδία, Νιγηρία) να ξεχωρίζουν.

Η επιλογή της FIFA να αναθέσει το Μουντιάλ στη Ρωσία ακόμη και πριν από λίγο καιρό προκαλούσε αντιδράσεις, αλλά τόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και ο Τζιάνι Ινφαντίνο που άνοιξαν την εκδήλωση εμφανίστηκαν σίγουροι για την οργανωτική και αγωνιστική της επιτυχία.

“Πιστεύω ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αναδείξει ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε παρακολουθήσει όλοι μας. Θα υποδεχθούμε τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη, τους οπαδούς όλων των ομάδων και θα τους χαρίσουμε την περίφημη ρωσική φιλοξενία”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πούτιν με τον πρόεδρο της FIFA να συμπληρώνει από την πλευρά του:

“Είναι μεγάλη ευχαρίστηση που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Πούτιν και όλους τους Ρώσους για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν αυτά τα 7 χρόνια από τη στιγμή που τους ανατέθηκε η διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι φίλαθλοι θα είναι καλοδεχούμενοι εδώ στη Ρωσία και θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ όμορφο θέαμα”.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ, ο παλαίμαχος Γερμανός επιθετικός Μίροσλαβ Κλόζε, ήταν αυτός που έφερε το βαρύτιμο τρόπαιο επί σκηνής.

«Είναι ένα τρόπαιο που προκαλεί τόσα συναισθήματα σε όλους… Ειδικά σε εμένα που το κατέκτησα το 2014 κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο που συνδυάστηκε και με ένα προσωπικό ρεκόρ καθώς είμαι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ. Έχει μια μαγική επιρροή αυτό το Κύπελλο, το έχουν σηκώσει τόσοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές κι όταν το αγγίζεις… ανατριχιάζεις», είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός επιθετικός.

Αυτοί που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την κλήρωση ήταν ορισμένα από τα ιερά τέρατα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: Φορλάν, Μαραντόνα, Μπλαν, Μπάνκς, Πουγιόλ, Καφού, Καναβάρο, ενώ υπεύθυνος της διαδικασίας ήταν Γκάρι Λίνεκερ.

Αναλυτικά οι 8 όμιλοι που προέκυψαν έχουν ως εξής:

1ος όμιλος: Ρωσία, Ουρουγουάη, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία

2ος όμιλος: Πορτογαλία, Ισπανία, Ιράν, Μαρόκο

3ος όμιλος: Γαλλία, Περού, Δανία, Αυστραλία

4ος όμιλος: Αργεντινή, Κροατία, Ισλανδία, Νιγηρία

5ος όμιλος: Βραζιλία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Σερβία

6ος όμιλος: Γερμανία, Μεξικό, Σουηδία, Ν. Κορέα

7ος όμιλος: Βέλγιο, Αγγλία, Τυνησία, Παναμάς

8ος όμιλος: Πολωνία, Κολομβία, Σενεγάλη, Ιαπωνία

Μετά την ολοκλήρωση των ομίλων, αρχίζουν τα νοκ άουτ παιχνίδια και οι διασταυρώσεις των ομάδων θα έχουν ως εξής:

Φάση των 16

Α. Νικητής 1ου ομίλου – Δεύτερος 2ου ομίλου

Β. Νικητής 3ου ομίλου – Δεύτερος 4ου ομίλου

Γ. Νικητής 5ου ομίλου – Δεύτερος 6ου ομίλου

Δ. Νικητής 7ου ομίλου – Δεύτερος 8ου ομίλου

Ε. Νικητής 2ου ομίλου – Δεύτερος 1ου ομίλου

ΣΤ. Νικητής 4ου ομίλου – Δεύτερος 3ου ομίλου

Ζ. Νικητής 6ου ομίλου – Δεύτερος 5ου ομίλου

Η. Νικητής 8ου ομίλου – Δεύτερος 7ου ομίλου

Προημιτελικά

  1. Νικητής Α – Νικητής Β
  2. Νικητής Γ – Νικητής Δ
  3. Νικητής Ε – Νικητής ΣΤ
  4. Νικητής Ζ – Νικητής Η

Ημιτελικά

Νικητής 1 – Νικητής 2

Νικητής 3 – Νικητής 4

Οι 11 πόλεις της Ρωσίας που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι οι εξής: Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Αικατερίνενμπουργκ, Σότσι, Καζάν, Σαράνσκ, Βόλγκογκραντ, Ροστόφ, Σαμάρα, Νόβγκοροντ και Καλίνινγκαρντ.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών από το Ιόνιο Πέλαγος (φώτο,βίντεο)

Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img