Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
17.9 C
Corfu

Βραβεύεται για την πρωθυπουργία 2009-2011 ο Γ. Παπανδρέου

Διαβάστε ακόμα

Βραβεύεται για τον ρόλο που έπαιξε όσο ήταν πρωθυπουργός την περίοδο 2009-2011 ο Γιώργος Παπανδρέου από την International Leadership Association (ILA)

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για το 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA), όπου θα τιμηθεί με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς της ILA.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που «εγκαινίασε» τις μνημονιακές πολιτικές στην Ελλάδα, έδειξε αποφασιστικότητα προχωρώντας σε πρόγραμμα λιτότητας και περικοπές στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

«Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο. Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, ανέλαβε την πρωθυπουργία, είχε την εντολή αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες.

Αντιμέτωπος με την πίεση του χρόνου και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, πήρε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε προγράμματα λιτότητας και περικοπών στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

Συγχαρητήρια της Φ. Γεννηματά για την βράβευση

Συγχαρητήρια για τη βράβευση του Γιώργου Παπανδρέου έστειλε με ανακοίνωση της η Φώφη Γεννηματά καθώς, όπως τονίζει: «σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη ως πρωθυπουργός και η παράταξή μας έδωσαν σκληρό αγώνα να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

«Η απόφαση της International Leadership Association να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κίνημα», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επικρίνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «εάν στέκονταν στο ύψος των ευθυνών τους, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει την κρίση».

«Η Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αποτελεί διαρκή συμβολή στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης, της άμβλυνσης των ανισοτήτων, της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας. Γιώργο, θερμά Συγχαρητήρια!» καταλήγει καταλήγει η κ. Γεννηματά.

Πηγή http://www.insider.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η κα Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Έριν Μπρόκοβιτς

Κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img