Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

19 Απριλίου 2024
15.9 C
Corfu

Συμπαράσταση της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

Διαβάστε ακόμα

Aντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Κέρκυρας με την παρουσία και του πρώην βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Σαμοϊλη επισκέφθηκε τα γραφεία του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μ/S και Π/Θ Κοντινών Αποστάσεων «Ο Άγιος Σπυρίδων».

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Σωματείου Χρήστος Βιτουλαδίτης, το Διοικητικό Συμβούλιο και άλλα μέλη πληρωμάτων.

Έγινε αναλυτική συζήτηση για πολλά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας στην γραμμή Κέρκυρα Ηγουμενίτσα.

Εμείς εκφράσαμε την συμπαράσταση της Λαϊκής Ενότητας στην απεργιακή τους κινητοποίηση και στα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία συνδέονται με την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών και με την καλύτερη και οικονομικότερη εξυπηρέτηση επιβατών και εμπορευμάτων.

Δηλώσαμε την ανάγκη για ασφαλή και σύγχρονη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας αλλά και των Παξών και Διαποντίων.

Επίσης δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να υπογράφονται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που μοναδικό κριτήριο έχουν τα κέρδη των πλοιοκτητών.

Παράδειγμα η Κύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Πληρωμάτων Πορθμείων Εσωτερικού έτους 2016.355/09-02-2017 που υπογράφει ο σημερινός Υπουργός Ναυτιλίας και η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει (άρθρο 20): «Συμφωνείται ο χαρακτηρισμός του ναυτικού επαγγέλματος ως βαρέως και ανθυγιεινού υπό την προϋπόθεση ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν θα έχει ουδεμία οικονομική επιβάρυνση για την εργοδοσία».

Με τον αγώνα τους οι ναυτικοί μας αλλά και με την έμπρακτη συμπαράσταση των εργαζομένων όλων των τομέων της οικονομίας, ιδιωτικού και δημόσιου, και όλων των πολιτών, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, προς όφελος των εργαζομένων του κλάδου αλλά και των επιβατών. και τελικά των νησιών μας.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Τι είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Κέρκυρα (video & φωτο)

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Βουλευτής της Νέας Αριστεράς και πρώην Υπουργός Ευκλείδης...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img