Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
19.9 C
Corfu

Σύλληψη 9 Κούρδων | Σενάριο για χτύπημα στην Αθήνα κατά του Ερντογάν

Διαβάστε ακόμα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά τις συλλήψεις των εννέα Κούρδων που έγιναν το πρωί της Τρίτης (28/11) σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Οι έρευνες συνεχίζονται και -σύμφωνα με πληροφορίες- η Αντιτρομοκρατική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και αυτό του συμβολικού «χτυπήματος» πριν ή κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν, στην Αθήνα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Οδηγούνται στον εισαγγελέα

Την Τετάρτη (29/11) οι εννέα Κούρδοι οδηγούνται στον εισαγγελέα. Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση. Επίσης, υπήρχε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές για την μεταφορά οπλισμού με φουσκωτό τον Ιούλιο του 2013.

Στην κατοχή τους εκτός από τα υλικά παρασκευής εκρηκτικών μηχανισμών βρέθηκαν και δύο όπλα.

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι από τους 9 φέρονται να συνδέονται με το κουρδικό Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα – Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό ως DHKP-C.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ανέφερε πως «σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου. Μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, περιλαμβάνεται και πιστόλι»

Πώς έγινε η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Γύρω στις έξι το πρωί, έγινε συντονισμένη επιχείρηση σε τρία σπίτια. Δυο στο Νέο Κόσμο στην οδό Δεινοστράτου 78 και στην οδό Μπαρμπάνου και ένα στην Καλλιθέα. Σε κάθε σπίτι προσήχθησαν ή συνελήφθησαν τρία άτομα. Συνολικά, οι συλληφθέντες/ προσαχθέντες, είναι 9, οκτώ άνδρες και μια γυναίκα.

Στο ένα διαμέρισμα του Νέου Κόσμου, στην οδό Δεινοστράτου, όπου βρισκόταν η γυναίκα, προφανώς από την ταραχή της έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα οι γείτονες να τρομάξουν και να καλέσουν και την αστυνομία! Σε αυτό το διαμέρισμα βρέθηκαν και υλικά για την παρασκευή βομβών, αλλά και -σύμφωνα με πληροφορίες-  δυο όπλα.

Στο διαμέρισμα της οδού Μπαρμπάνου, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι προσαχθέντες/συλληφθέντες φώναζαν με σπαστά ελληνικά «κάτω ο φασισμός».

Τι βρέθηκε στα διαμερίσματα

Από τις έρευνες ειδικά στο διαμέρισμα της οδού Δεινοστράτου, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί καλώδια, ρολόγια με καλώδια, usb αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διάφορα κινητά τηλέφωνα. Εκτιμάται ότι τα πρώτα θα χρησίμευαν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Βρέθηκαν επίσης βάζα με άγνωστη ύλη που θα εξεταστεί από το γενικό χημείο του Κράτους. Επίσης, βρέθηκε αμμωνιοδυναμίτιδα και πυροκροτητές.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή. Ύστερα από έρευνα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στη σημερινή επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση συνδέεται με την μεταφορά οπλισμού τον Ιούλιο του 2013 από άτομα κουρδικής καταγωγής ανοικτά της Χίου.

Οι αρχές τότε είχαν βρει οπλισμό σε φουσκωτό σκάφος μεταξύ Χίου και Οινουσών. Τότε είχαν ανακαλυφθεί, δυο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

πηγή: www.newsit.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η κα Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Έριν Μπρόκοβιτς

Κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img