Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
17.9 C
Corfu

Υεμένη | Δολοφονήθηκε ο πρώην πρόεδρος από τους σιίτες Χούτι

Διαβάστε ακόμα

Το θάνατο του πρώην προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από τους αντάρτες Χούτι, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Υεμένης.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Οι σιίτες Χούτι, που θεωρείται ότι συνεργάζονται και εξοπλίζονται από το Ιράν, ανατίναξαν την κατοικία του τέως προέδρου της Υεμένης στην πρωτεύουσα Σαναά, με συνέπεια το θάνατό του, και κατάσχεσαν ακίνητα και άλλα περιουσιακά του στοιχεία.

Νωρίτερα πάντως, από το κόμμα του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δήλωναν ότι ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής, ωστόσο φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί αν είναι γνήσιες, δείχνουν νεκρό τον Σάλεχ.

Οι δυνάμεις του πρώην προέδρου Σάλεχ, είχαν από το 2015 συμμαχήσει με το σιιτικό φιλοϊρανικό κίνημα των Χούτι, εναντίον του στρατιωτικού συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και ο οποίος επενέβη στην Υεμένη για να υποστηρίξει τον διάδοχο του Σάλεχ, τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Εντούτοις, ο τέως πρόεδρος της Υεμένης, δήλωσε το Σάββατο ανοιχτός σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία αν η τελευταία άρει τον αποκλεισμό που επιβάλλει στη Υεμένη, κάτι που οι σιίτες αντάρτες εξέλαβαν ως προδοσία, με συνέπεια να υπάρξει ανοιχτή σύγκρουση με ανταλλαγές πυρών κατά των υποστηρικτών του Σάλεχ και των Χούτι.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τη Βάνα Παπαευαγγέλου έχουν σημειωθεί 20 κρούσματα ιλαράς και 46 κοκκύτη. Μάλιστα, ο Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img