Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

28 Μαρτίου 2024
19.9 C
Corfu

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ αποχαιρετούν το Νίκο Κοντοστάνο

Διαβάστε ακόμα

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ:

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, εκφράζει τα πιο ειλικρινή και θερμά  συλλυπητήρια στην σύζυγο και τα παιδιά του Νίκου Κοντοστάνου, ο οποίος έφυγε πολύ πρόωρα από την ζωή νικημένος απ’ τον καρκίνο.

Ο Νίκος Κοντοστάνοςήταν εργάτης στην υπηρεσία πρασίνου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Ξεχώριζε για την εργατικότητά του και το ήθος του. Άνθρωπος λαϊκός και ανιδιοτελής, που τον έκανε να είναι  ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του.

Σε όλη του τη ζωή υπήρξε σταθερά ταγμένος με τα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης, πάλευε για μια κοινωνία σοσιαλιστική χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σεμνός υποστηρικτήςκαι συνοδοιπόρος του ΚΚΕ, δεν έλειψε από κανένα αγωνιστικό προσκλητήριο των εργατικών και κοινωνικών αγώνων του νησιού μας.

Αταλάντευτος αγωνιστής μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου έδινε με τις δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ τη μάχη της συσπείρωσης και του ταξικού προσανατολισμού του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας.

…Θα τον θυμόμαστε. Καλό του ταξίδι.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ-OTΑ:

Αγαπημένε μας συνάδελφε Νίκο Κοντοστάνο…

Το θλιβερό μαντάτο του άδικου πρόωρου χαμού σου, προκαλεί θλίψη στους υπαλλήλους και συναδέλφους δημοτικούς υπαλλήλους της Κέρκυρας.

Οι συνάδελφοί σου στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, αποχαιρετούν σήμερα έναν άξιο συνάδελφο, έναν άνθρωπο με ακέραιο χαρακτήρα και κοινωνικό ήθος.

…Ακούραστος στάθηκες στην καθημερινή επικίνδυνη και απαιτητική δουλειά κάτω απ’ τις πιο δύσκολες πολλές φορές συνθήκες. Με την εργατικότητά σου έδωσες παράδειγμα αξιοπρέπειας. Όσο μαχητής στάθηκες στη δουλειά, άλλο τόσο μαχητής ήσουν στις μικρές και μεγάλες μάχες για τα εργατικά δικαιώματα του κλάδου.

Ακόμα και μετά το έμφραγμα των τελευταίων χρόνων και παρά την προχωρημένη ηλικία, ποτέ δεν ζήτησες κανενός είδους ξεχωριστή μεταχείριση. Συνέχισες αγόγγυστα και με αξιοπρέπεια να προσφέρεις σαν να μη έτρεχε τίποτα…

Έτσι ακριβώς παλικαρίσια έδωσες και την τελευταία  μάχη με τον καρκίνο…

Αγαπημένε μας συναγωνιστή Νίκο…

…Δε σου άρεσαν ποτέ τα πολλά λόγια. Γιατί ήσουν λαϊκός άνθρωπος με  καθαρή σεμνή και ουσιαστική στάση ζωής.  Γιατί ήσουν σταθερά ταγμένος με τις αξίες, τα ιδανικά και τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Έλεγες πάντα αποφασιστικά στους συναδέλφους, πως η θέση του εργάτη που θέλει ν’ αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, οφείλει και πρέπει να είναι στο ταξικό κίνημα. Γι’ αυτό και ήσουν παρόν σε κάθε εργατική διεκδίκηση, σε κάθε απεργία, σε κάθε κοινωνικό λαϊκό αγώνα.

Σύντροφε Νίκο…

Σήμερα οι συνάδελφοί σου σε αποχαιρετούν. Αλλά κι εμείς από την ΔΑΣ-ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ σε αποχαιρετάμε με αγάπη και πόνο, περήφανοι όμως για όσα ζήσαμε, ονειρευτήκαμε κι αγωνιστήκαμε μαζί μ’ εσένα…

Από καρδιάς, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια, στη σύζυγό σου και στα παιδιά σου !

Πάντα θα σε θυμόμαστε και θα μας λείπεις, στη ζωή και στον αγώνα…

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Διακομιδή 57χρονου από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα

Στην αεροδιακομιδή ενός 57χρονου από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας στα Ιωάννινα προχώρησε νωρίτερα το ΕΚΑΒ. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img