Ανοιχτό είναι από σήμερα το 1ο ΕΠΑΛ, στο σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι, έπειτα από πολυήμερη κατάληψη. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας χθες βράδυ, στην οποία οι παρευρισκόμενοι καταληψίες δεν προέβαλαν αντίσταση, αντιθέτως απομακρύνθηκαν βιαστικά από μόνοι τους.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην Αστυνομία της διευθύντριας του συστεγαζόμενου Δημόσιου ΙΕΚ ότι άγνωστοι είχαν κλέψει το κλειδί του εκπαιδευτηρίου.

Ήδη, πάντως, έπειτα από τις καταστροφές που έγιναν στον χώρο του σχολείου, αγανακτισμένοι γονείς του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ είχαν αποφασίσει να ανοίξουν σήμερα δια της βίας, αν χρειαζόταν,  το υπό κατάληψη κτήριο, όμως το βρήκαν ήδη ανοιχτό από την επέμβαση της Αστυνομίας που είχε προηγηθεί.

Όπως είπε στο START ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Μίλτος Βλάχος, οι γονείς θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το σχολείο ανοιχτό «με νύχια και με δόντια». Μάλιστα, χαρακτήρισε αντιδημοκρατική και παράνομη την καταστροφική δράση που προκάλεσε εκτενείς ζημιές στο σχολείο.