Το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Μελίτας Ανδριώτη :

 

Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να τιμούμε την Επέτειο της ενσωμάτωσης των Επτανήσων στον Εθνικό μας Κορμό, είναι να έχουμε στο νου μας τον εμβληματικό συμβολισμό της ιστορικής στιγμής.

Οι Επτανήσιοι, κάτω από το ζυγό των κατακτητών τους, κράτησαν, για αιώνες, με τους  ηρωικούς τους αγώνες, αναλλοίωτη την εθνική τους συνείδηση και γλώσσα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποτέλεσαν έναν φωτεινό δαυλό για τη νεώτερη ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία και το άνοιγα της χώρας μας στη Δύση.

Σήμερα χρέος μας είναι να τιμήσουμε όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα ιδεώδη της Δημοκρατίας και του Ελληνισμού. Και να υπενθυμίσουμε  ότι Επτανήσιοι ήταν ο πρώτος Κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδας, όπως  οι  στιχουργός και συνθέτης του Εθνικού Ύμνου της Ελευθερίας, καθώς και πλήθος κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνεύματος, του πολιτισμού, της κοινωνικής ζωής, που άφησαν ιστορικό αποτύπωμα όχι μόνο στα στενά όρια του Ελληνισμού, αλλά και Παγκοσμίως, όπως ο μελωδός του Ολυμπιακού ύμνου.

Τις παρακαταθήκες όλων αυτών οφείλουμε να διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού και στα χνάρια τους να χαράξουμε την πορεία, που θα επαναφέρει τα Ιόνια Νησιά στην ιστορική θέση, που τους αναλογεί και δικαιούνται.

Χρόνια Πολλά στα Επτάνησα μας!!!

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας

Ανδριώτη Μελίτα