Στην παρέλαση έκαναν «πρεμιέρα» τα άρματα μάχης Marderαλλά και τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα F-16 Viper που σκίζουν τον αττικό ουρανό.

Πεζοπόρα τμήματα, άρματα μάχης, πέρασαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων επισήμων.

Τους αττικούς ουρανούς έσκισαν τα ιπτάμενα μέσα των Ενόλων Δυνάμεων, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας και ισχύος. Τα Rafale, τα υπερσύγχρονα μαχητικά απογειώθηκαν από την 332 Μοίρα «Γεράκι» στην Τανάγρα για να δώσουν το παρόν στη μεγαλειώδη παρέλαση, ενώ ακολούθησαν τα F-16 Viper. Στη συνέχεια πέρασαν τα Mirage 2000-5, ενώ ακολούθησαν και τα F-4 Phantom. Ακολούθησαν τα ελικόπτερα, ενώ πέρασαν πάνω από την πρωτεύουσα μεταξύ άλλων και τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6 από την Καλαμάτα, εκεί όπου δημιουργείται το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων.

Νωρίτερα, εντυπωσίασαν τα πλάνα που κατέγραψε η Δημόσια Τηλεόραση από την στιγμή της απογείωσης των Rafale, που κατευθύνονταν προς την πρωτεύουσα για να λάβουν μέρος στην παρέλαση.

ΠΗΓΗ: iefimerida