Τα 39 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη μέσα σε μια μόλις εβδομάδα.
Εξ αυτών τα 36 αφορούν την Κεφαλονιά και 3 την Ιθάκη.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, του δημοσιογράφου Ανδρέα Κωνσταντάτου, αλλά 2 θετικά έχουν εντοπιστεί στη Σάμη.

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο το βράδυ όταν 60 ετών συμπολίτης μας μετέβη στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, όπου διαπιστώθηκε θετικός στον covid 19. Από εκεί και μετά καθημερινά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε κρούσματα που αφορούσαν το νησί μας. Από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε και το πρώτο κρούσμα στην Ιθάκη.
Ήρθε η έκρηξη της Παρασκευής με 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα, το Σάββατο δόθηκαν 4 και την Κυριακή 7 σε Κεφαλονιά και 2 στην Ιθάκη.

Η ιχνηλάτηση των επαφών γίνεται ακατάπαυστα καθημερινά από τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ήδη δεκάδες άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Δύο νοσηλευόμενοι
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελών χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο Αργοστολίου κ. Παυλάτου δύο συμπολίτες μας νοσηλεύονται στην πτέρυγα covid 19. Η κατάσταση τους ευτυχώς είναι καλή και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι. Να θυμίσουμε ότι 0 77χρονος συμπολίτης μας από τον Καραβόμυλο παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πύργου.

Κρούσματα στο Κέντρο Υγείας Σάμης
Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο συμπολίτης μας δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος, 2 υγειονομικοί του κέντρου υγείας Σάμης, γεγονός που έθεσε εν αμφιβόλω τη διενέργεια του αυριανού εμβολιασμού, που είχε προγραμματιστεί.
Ήδη ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός επικοινώνησε με τον κ. Αρκουμανέα τον διοικητή του ΕΟΔΥ προκειμένου να αναβληθεί ο εμβολιασμός. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει περαιτέρω εξέλιξη στο εν λόγω ζήτημα.

πηγη:ekefalonia