Το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας έχει τη χαρά να ανακοινώσει την ολοκλήρωση του διετούς προγράμματος 2015-2017 ΚΑ2 erasmus+ με θέμα: «Μετανάστευση, Ρατσισμός, Άρση στερεοτύπων» ISAR.

Στο πρόγραμμα αυτό το 3ο ΓΕΛ είχε συντονιστικό ρόλο και στην τελική αξιολόγηση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών βαθμολογήθηκε με τον πολύ υψηλό βαθμό  90 στα 100. Πρόκειται για μια εξαιρετική βαθμολογία, που «στέλνει» το πρόγραμμά μας να ταξιδέψει στην Ευρώπη, ως πρόταση καλής πρακτικής.  Κυρίως όμως, ο βαθμός αυτός θέλει να τονίσει πως το σχολείο, ιδιαίτερα σε χαλεπούς καιρούς, μπορεί να διδάξει την ανθρωπιά και την έμπρακτη αλληλεγγύη, να προβάλει την αναγκαιότητα της ενεργούς δράσης, να προτείνει την αποτελεσματικότητα της συλλογικής εργασίας και την αδυναμία της «κατά μόνας» προσπάθειας, τόσο μέσα από το ωρολόγιο πρόγραμμα όσο και με τις επιπλέον δράσεις και προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επικοινώνησαν και αλληλεπίδρασαν με φορείς, ανοίγοντας το σχολείο στην κοινωνία, τόσο μέσα από τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας, καλλιτεχνικού διαγωνισμού, δημιουργία κόμικ, παρουσιάσεων, θεατρικής παράστασης, βίντεο, συγγραφή άρθρων, όσο και μέσα από την πραγματοποίηση επισκέψεων και συνεργασιών με φορείς και ΜΚΟ που ασχολούνται με θέματα μετανάστευσης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μαθητές/ μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από έξι χώρες, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, τη Λετονία και το σχολείο μας, ένωσαν τις φωνές τους και βροντερά – μέσω της τέχνης –  απάντησαν στους ιθύνοντες ότι υπάρχει χώρος στις καρδιές μας και στις πατρίδες μας για όλους τους ανθρώπους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συνοδοιπόρους μας, πρωτίστως τα παιδιά μας που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν, τους γονείς τους που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν, την απερχόμενη Διεύθυνση του σχολείου μας και όλο τον σύλλογο των καθηγητών που μας συμπαραστάθηκε και μας ενίσχυσε.

 

Η Διευθύντρια                                                                         Η Παιδαγωγική Ομάδα

 

Ρακοπούλου Ιφιγένεια                                                            Κούστα Ευτυχία

Ανυφαντή Μαρία

Κοντοστάνος Σπύρος

Μούρμουρα Σόνια