Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

18 Απριλίου 2024
17.9 C
Corfu

Νέα βάση της Aegean στην Κέρκυρα και πτήσεις για το Παρίσι το 2020

Διαβάστε ακόμα

Σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση προέβη η αεροπορική εταιρεία Aegean στα πλαίσια εκδήλωσης για την αναπτυξιακή στρατηγική της για το 2020.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Έκανε γνωστό ότι την επόμενη χρονιά θα δημιουργήσει μία νέα βάση στην Κέρκυρα την όγδοη της στην Ελλάδα και Κύπρο εγκαθιστώντας ένα αεροσκάφος με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του τουρισμού του νησιού.

Αναμένοντας εντός του επόμενου έτους τα έξι πρώτα νέα Airbus της οικογένειας A320/321neo, η εταιρεία θα επιχειρεί τη νέα χρονιά σε 155 προορισμούς, με 65 αεροσκάφη προσφέροντας έτσι σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θέσεων. Ειδικότερα, το 2020 η Aegean θα προσφέρει 19,2 εκατ. θέσεις, αυξημένες κατά 1,5 εκατ. θέσεις σε σχέση με το 2019. Η αναπτυξιακή στρατηγική της Aegean για το 2020 βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

• Τη διεύρυνση της δραστηριότητας και επέκταση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη λειτουργία βάσης αεροσκαφών από την Κέρκυρα, φτάνοντας πλέον τις 8 βάσεις.

• Τη συνεχιζόμενη επένδυση στον κύριο κόμβο της Αθήνας.

• Την προσήλωση στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσθέτει 11 νέα δρομολόγια στο συνολικό της πρόγραμμα σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και τη νέα βάση της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα εντάσσει 3 νέους προορισμούς στο δίκτυό της προς Μπέρμιγχαμ, Πάφο και Μπιλμπάο.

Παράλληλα, σχεδιάζει αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκατ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της ώστε να φτάσει τις 11,4 εκατ. θέσεις (εξωτερικού) συνολικά.

Έτσι λοιπόν την επόμενη χρονιά ξεκινά την πρώτη τακτική σύνδεση Κέρκυρα-Παρίσι ενώ θα πραγματοποιεί και πτήσεις charter σε 12 προορισμούς προσφέροντας επιπλέον 95.000 περισσότερες θέσεις σε σύγκριση με το 2019.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των πτήσεων για το Παρίσι αυτό θα έχει ως εξής:

-Από τις 3 Μαίου έως τις 11 Οκτωβρίου μία πτήση κάθε Κυριακή.

-Από τις 7 Μαίου έως τις 8 Οκτωβρίου μία πτήση κάθε Πέμπτη.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr – kefaloniapress.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Έκπτωτος λόγω χρεών αιρετός του Δήμου Ηγουμενίτσας

Όπου υπάρχει καπνός τελικά υπάρχει και φωτιά.. Τις τελευταίες ημέρες, οι φήμες στην Ηγουμενίτσα οργίαζαν και αφορούσαν σε έλεγχο...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img