Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

19 Μαΐου 2024
20.9 C
Corfu

«Μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουμε αποτελέσματα από τρία εμβόλια»: Μητσοτάκης-Τσιόδρας απάντησαν στην ερώτηση του iefimerida

Διαβάστε ακόμα

Στην ερώτηση του iefimerida για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό απάντησαν ο πρωθυπουργός και ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ενόψει του νέου lockdown.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Η ερώτηση του Αγγελου Μόσχοβα για το iefimerida: «Κύριε πρόεδρε, και μετά τη λήξη του δεύτερου lockdown, τι; Υπάρχει σχέδιο; Και ποιο είναι αυτό; Αν ανέβουν ξανά τα κρούσματα, θα έχουμε και τρίτο και τέταρτο γενικό lckdown; Και μια ερώτηση και προς εσάς και προς τον κ. Τσιόδρα: Τα εμβόλια πότε έρχονται; Θα είναι επαρκή για όλους;».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πατάμε γκάζι στις ευθείες και φρένο στις στροφές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που είναι από μόνες τους γεγονότα υπερμετάδοσης. Η νυχτερινή διασκέδαση, οι χοροί, τα τραγούδια, το να είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Αυτό δεν μπορέσαμε να το εξηγήσουμε καλά στη νεολαία μας. Γιατί οι νέοι αισθάνονται ότι αυτό είναι κάτι που δεν τους αφορά…

Ο λόγος που κλείνουμε το λιανεμπόριο είναι ότι θέλουμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις.
Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο θα πατάμε γκάζι-φρένο και όσο πιο πιστά εφαρμόζουμε τα μέτρα τόσο δεν θα χρειαζόμαστε περιορισμούς.

Σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, θα έχουμε πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που αγοράζει η ΕΕ.
Εκπονούμε ένα σχέδιο εμβολιασμού, θα γίνουν και κέντρα μαζικού εμβολιασμού και πρέπει να πείσουμε ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Σωτήρης Τσιόδρας: «Ευελπιστούμε ότι θα έχουν θετικά αποτελέσματα τρία εμβόλια, που έχουν διαφορετικό σχεδιασμό κατασκευής και φύλαξης το καθένα και θα πρέπει να χορηγηθούν διαφορετικά. Ο υπουργός Υγείας έχει αναλωθεί το τελευταίο διάστημα σε έναν σχεδιασμό υλοποίησης της εμβολιαστικής προσπάθειας.

Οπως εισηγήθηκε και η καθηγήτρια κυρία Θεοδωρίδου, θα υπάρχει ιεράρχηση στον εμβολιασμό. Συμμετέχουμε στην προσπάθεια με διαφάνεια, έτσι ώστε αυτή η κοινή προμήθεια να γίνει ισότιμα σε όλη την Ευρώπη.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα έχουμε το εμβόλιο ως το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου.
Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε αποτελέσματα από τους πρωτοπόρους τρεις και ακολουθούν τέσσερα εμβόλια τον επόμενο χρόνο».

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ:Διακοπές νερού λόγω βλαβών

Aπό την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ ανακοινώνθηκε  ότι λόγω βλάβης σε εξαρτήματα των κεντρικών δεξαμενών ύδρευσης της πόλης, υπάρχουν προβλήματα στην αναπλήρωση...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img