Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

18 Μαΐου 2024
19.9 C
Corfu

Της Μεταμορφώσης του Σωτήρος στη Κέρκυρα τρώμε την παραδοσιακή Κερκυραίικη σκορδαλιά με μπακαλιάρο

Διαβάστε ακόμα

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού και στο νησί μας τρώμε την παραδοσιακή Κερκυραίικη σκορδαλιά φτιαγμένη σε πέτρινο γουδί.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Δείτε την συνταγή :

 

Υλικά
10 πατάτες βρασμένες . 1 φλιτζάνι λάδι , χυμό από 2 λεμόνια , 6-7 σκελίδες σκόρδο , λίγο αλάτι και 1 φύλλο μπακαλιάρο με κόκαλο.

Εκτέλεση
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο κρύο νερό, αλλάζουμε το νερό 4-5 φορές, το αφήνουμε όλο το βράδυ να ξαρμυρίσει και την άλλη μέρα τον ξανά πλένουμε. Στη συνέχεια βράζουμε 2-3 φέτες μπακαλιάρο για να κρατήσουμε το ζουμί, βράζουμε τις πατάτες και μέσα στο γουδί κοπανάμε το σκόρδο με το λεμόνι και το λάδι. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και μόλις βράσουν οι πατάτες τις περνάμε μία μία και τις κοπανάμε μέσα στο γουδί προσθέτοντας λίγο ζουμί από τον μπακαλιάρο, το μείγμα του σκόρδου (λεμόνι , λάδι, σκόρδο) και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει λεία η σκορδαλιά μας.

Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε λίγο τις φέτες του μπακαλιάρου, τις περνάμε με αλεύρι και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.

Καλή όρεξη και του χρόνου !!!

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ:Διακοπές νερού λόγω βλαβών

Aπό την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ ανακοινώνθηκε  ότι λόγω βλάβης σε εξαρτήματα των κεντρικών δεξαμενών ύδρευσης της πόλης, υπάρχουν προβλήματα στην αναπλήρωση...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img